«Τι τρομερή εποχή…
αυτή όπου ηλίθιοι κυβερνούν τυφλούς»
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, “Βασιλιάς Ληρ” (1609)
Ξεκίνησαν διεθνώς θεσμικές διεργασίες για την αντιμετώπιση της φίμωσης που πραγματοποιούν οι πολυεθνικές των μέσων κοινωνικών δικτύων και την επιλογή τους ν’ αποφασίζουν τι πρέπει να λέγεται και τι όχι.

Ο Πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε έναν νόμο που δεν επιτρέπει στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter, το Facebook, το YouTube, να μπλοκάρουν, λογοκρίνουν, φιμώσουν, ή αντιμετωπίσουν με… διακρίσεις Ρώσους πολίτες.
Ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα αποκλεισμού των δικτύων που θίγουν Ρώσους πολίτες κι επιβολή κυρώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
O υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Zbigniew Ziobro, ανακοίνωσε νομοσχέδιο για την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο. Ο στόχος του νομοσχεδίου είναι η προστασία των δικαιωμάτων των χρηστών του Διαδικτύου, χωρίς να επιτρέπεται στις διαδικτυακές πλατφόρμες να αφαιρούν αυθαίρετα δημοσιεύσεις. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι υπηρεσίες κοινωνικών μέσων δεν θα επιτρέπεται να αφαιρούν περιεχόμενο ή να αποκλείουν λογαριασμούς, εάν το περιεχόμενο σε αυτές δεν παραβιάζει την πολωνική νομοθεσία. Σε εταιρίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα επιβληθεί πρόστιμο τεράστια ποσά για κάθε θέση που καταργούν, κάτι που δεν παραβιάζει τον πολωνικό νόμο.
Στο μεταξύ το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »