Συναγερμός και στις ΗΠΑ.

ΟΑμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ θέτει σε επιστράτευση ένα εκατομμύριο Αμερικανούς εφέδρους για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ενώ συνομίλησε  για το θέμα με τον Κινέζο ομόλογό του, σε μια δραματική τροπή της καταστάσεως στην χώρα που είναι πρώτη στον κόσμο πλέον σε κρούσματα. 

Ο Τραμπ και ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping είχαν τηλεφωνική συζήτηση στην οποία αποφάσισαν να συνεργαστούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, σημάδι χαλάρωσης των εντάσεων μεταξύ των δύο εθνών.

“Μόλις είχα μια πολύ καλή συζήτηση με τον Πρόεδρο Xi της Κίνας”, έγραψε ο Τραμπ στο twitter.   

Σενάρια τρόμου στις ΗΠΑ από την πανδημία του κορωνοϊού: Περιμένουν την απόλυτη καταστροφή

“Συζητήσαμε με μεγάλη λεπτομέρεια το θέμα του Covid-19 που καταστρέφει μεγάλα τμήματα του πλανήτη μας. Η Κίνα έχει αντιπαρέλθει ενός μεγάλου κύματος της ασθένειας και έχει αναπτύξει μια ισχυρή εμπειρία κατανόησης του ιού. Συνεργαζόμαστε στενά μαζί!” έγραψε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενεργοποιεί πολύ μεγάλο αριθμό στρατιωτών του στρατού για να βοηθήσει στην ταχέως εξοντωτική πανδημία του κορωνοϊού.

“Αυτό (η επιστράτευση) θα μας επιτρέψει να κινητοποιήσουμε ιατρικό προσωπικό αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσουμε στη μάχη μας ενάντια στον ιό”, δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου.

“Έχουμε πολλούς στρατιώτες εφέδρους που είναι σπουδαίοι στρατιωτικοί οι οποίοι επιστρέφουν στην ενεργό δράση”, τονίζει ο ίδιος.

Οι λεπτομέρειες για το πόσα άτομα θα ανακληθούν δεν δημοσιοποιήθηκε αμέσως από τον Λευκό Οίκο, αλλά μετά την πάροδο αρκετών ωρών αναφέρθηκε  ότι η εντολή του πρόεδρου ανέφερε ότι αξιωματούχοι θα ανακαλούσαν στην ενεργό δράση μέχρι και 1 εκατομμύριο εφέδρους για διάστημα έως δύο έτη.

Περισσότεροι από 85.000 άτομα σε ολόκληρη την Αμερική είναι θετικά στον κορωνοϊό και περισσότεροι από 1.200 θάνατοι έχουν αποδοθεί στην ασθένεια.

Ο ιός έχει εξαναγκάσει σε παγκόσμιο αποκλεισμό των επιχειρήσεων και αυτοπεριορισμό των κατοίκων μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού τις τελευταίες εβδομάδες.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού δήλωσαν ότι περισσότεροι από 9.000 πρώην στρατιωτικοί με ιατρική κατάρτιση εξέφρασαν το αίτημα τους για χορήγηση βοήθειας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Επίσης την Παρασκευή, ο Τραμπ υπέγραψε νόμο που αποτελεί ένα τεράστιο πακέτο οικονομικών κινήτρων ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που σχετίζεται με την επιδημία του κορωνοϊού και το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για το τμήμα άμυνας. 

Ναύαρχος Τζ. Σταυρίδης: “Ο στρατός των ΗΠΑ να αναλάβει πολιτικά καθήκοντα”

Περισσότεροι από 12.300 μέλη της Εθνικής Φρουράς έχουν ήδη κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες για να βοηθήσουν τους κρατικούς αξιωματούχους στα σχέδια αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Η εντολή του Αμερικανού προέδρου εξουσιοδοτεί τον ΥΠΑΜ  Mark Esper και τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τσαντ Λόλφ, να συντονίσουν τις ενέργειες τους με τους κυβερνήτες των πολιτειών για να εξασφαλίσουν ότι οι Έφεδροι που καλούνται θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στο έργο τους.

Η επιστράτευση των Εφέδρων καλύπτει διάφορες ειδικότητες.

Όπως λοιπόν κατανοούμε η πανδημία είναι στο πιο επικίνδυνο σημείο της στις ΗΠΑ, κάτι που δεν είχε κατανοήσει έγκαιρα ο Αμερικανός ηγέτης και τώρα τρέχει και δεν φτάνει μιας και τα κρούσματα αυξάνονται με τρομακτική ταχύτητα.

Ας ελπίσουμε ότι στις ΗΠΑ αλλά και σε όλες τις χώρες του κόσμου θα βρεθεί το φάρμακο και το εμβόλιο για αυτό τον άκρως επικίνδυνο ιό που συνεχίζει να εξολοθρεύει χιλιάδες ανθρώπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »