Το ποσό του δώρου θα καθορίζεται με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζεται και η αποζημίωση ειδικού σκοπού
Τις διαδικασίες για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων των υπαλλήλων σε καθεστώς αναστολής, προβλέπεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Από την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται και ο τρόπος της καταβολής του δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Το ποσό του δώρου θα καθορίζεται με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζεται και η αποζημίωση ειδικού σκοπού, δηλαδή ανάλογα με τις ημέρες που ο εργαζόμενος βρισκόταν σε αναστολή εργασίας.

Όπως υπογραμμίζουν πηγές από το υπουργείο Εργασίας, αφού το δώρο των Χριστουγέννων θα καταβληθεί βάσει της διαδικασίας της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η καταβολή του θα είναι ευκολότερη σε σύγκριση με το δώρο του Πάσχα, ενώ οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ανακριβή ή αναληθή στοιχεία για τους μισθούς των υπαλλήλων.

Τα ποσά που αναλογούν
Ωστόσο, όσοι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε καθεστώς αναστολής και ειδικότερα όσοι τέθηκαν σε αναστολή για πάνω από δύο ή τρεις μήνες εντός του οκταμήνου μεταξύ του Μαΐου και του Δεκεμβρίου, το ποσό που θα λάβουν θα είναι μικρότερο.

Αυτό θα γίνει επειδή θα γίνει υπολογισμός του δώρου για τους μήνες της αναστολής επί των 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και όχι επί του ονομαστικού μισθού του εργαζόμενου, πριν από την αναστολή της σύμβασης.

Μεγαλύτερα ποσά θα λάβουν όσοι εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας και αμείβονται με μισθούς κάτω των 534 ευρώ τον μήνα.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, το κράτος θα πληρώνει το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »