Το θέατρο του παραλόγου – Οι Βρυξέλλες ήταν αυτές που έδωσαν το ”πράσινο φως”!
Ηχηρό μήνυμα να μείνουν μακριά στέλνει η Ελληνική Αστυνομία σε μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν παράνομα από τα σύνορα της χώρας στον Έβρο.

Μάλιστα, όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτο το Πενταπόσταγμα, οι Τούρκοι είχα ενοχληθεί με αυτή την κίνηση. Το Associated Press και η Deutsche Welle με ρεπορτάζ τους κάλυψαν τις πρώτες δοκιμές αυτής της σύγχρονης τεχνολογίας καταστολής στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.
Πρόκειται για ένα θωρακισμένο φορτηγάκι της συνοριοφυλακής, πάνω στο οποίο είναι τοποθετημένη μια συσκευή σε μέγεθος τηλεόραση που μπορεί να εκπέμψει εκκωφαντικό ήχο, ισοδύναμο σε ένταση με κινητήρα jet. Το «όπλο» αυτό συνοδεύεται από κάμερες, drone και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το θέμα είναι ότι και η ΕΕ συμφώνησε με αυτή την κίνηση, όμως η σημερινή απάντηση του Adelbert Jahnz, πρόκειται για έναν από τους εκπροσώπους της ΕΕ, μάλλον μας απογειώνει απότομα!

Πριν λίγο απάντησε σε ερώτηση για το σχετικό θέμα στην καθημερινή συνέντευξη τύπου και υπενθύμισε ότι τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την υποδομή στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Τόνισε όμως ”ότι όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στα σύνορα πρέπει να είναι αναλογικά και να σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα και το δίκαιο του ασύλου”.

“Η Επιτροπή της ΕΕ ανησυχεί για τις αναφορές για τη χρήση των λεγόμενων ηχητικών κανονιών. Η Επιτροπή της ΕΕ βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Τους ζητήσαμε πληροφορίες σχετικά με αυτό το ζήτημα.”

 

Μα θα μας τρελάνουν; Η ΕΕ ήθελε να τοποθετηθούν αυτά τα συστήματα και τώρα μας αδειάζουν; Δέχθηκε πίεση από τις διάφορες ΜΚΟ; Αρκετά πιθανό. Όμως ο κύριος Adelbert Jahnz, ξέχασε να μας αναφέρει και ποιοι στέλνουν τους μετανάστες στην Ελλάδα!

Στον Έβρο δοκιμάζονται και άλλα πιλοτικά προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης: ανιχνευτές ψεύδους, drones με αναγνώριση προσώπου, πύργοι με κάμερες μεγάλης εμβέλειας, νυχτερινή όραση, αισθητήρες, δεδομένα από δορυφόρο, ακόμη και σαρωτές της παλάμης για βιομετρική αναγνώριση.
Μάλιστα η ΕΕ έχει ρίξει 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε έρευνα τεχνολογίας ασφάλειας, κυρίως στις ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες, μετά την προσφυγική κρίση το 2015 – 16. Το αυτοματοποιημένο δίκτυο παρακολούθησης που χτίζεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα έχει ως στόχο να εντοπίζει νωρίς τους μετανάστες και να τους αποτρέπει από τη διέλευση, με περιπολίες στο ποτάμι και το έδαφος, εδάφους χρησιμοποιώντας προβολείς και ακουστικές συσκευές μεγάλης εμβέλειας.

Φοβόμαστε ότι οι ΜΚΟ έκαναν και πάλι το ”θαύμα” τους, καθώς δεν εξηγείται η σημερινή απάντηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »