Εικόνες-σοκ για Ελληνισμό και Ορθοδοξία
Ένα προκλητικό σόου που προσβάλλει τον Ελληνισμό, αλλά και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά έχει στήσει ο Ερντογάν, για να γιορτάσει την Άλωση της Πόλης, ενώ για πρώτη φορά θα διαβαστεί ισλαμική προσευχή ανήμερα της 29ης Μαϊου στον ιερό χώρο της Αγίας Σοφίας.

Μπαχτσελί: “Θα εξαλείψουμε τα Βυζαντινά υπολείμματα”
Το τουρκικό φασιστικό καθεστώς προσπαθεί να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό της χώρας και παράλληλα να επιδείξει για ακόμα μια φορά την εθνικιστική παράνοια που το περιβάλει.

Ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει με ηχηρό, άμεσο και αποφασιστικό τρόπο στις πρωτοφανείς προκλήσεις που προσβάλλουν την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό συνολικά και κάθε Έλληνα προσωπικά

Από νωρίς, έξω από την Αγιά Σοφιά έχει στηθεί ένα ομοίωμα του τείχους της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πάνω στο οποίο θα προβληθεί το όλο σόου, με σύμμαχο την τεχνολογία.

Το προσκύνημα και την ανάγνωση της προσευχής στην Αγία Σοφία προανήγγειλε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αδειάζοντας» τον διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς.

Ο οποίος είχε νωρίτερα πει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η σημερινή προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί (τέμενος Σουλταναχμέτ), αλλά στο τέμενος Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αλί Ερμπάς είπε ότι «ίσως θα πραγματοποιήσουμε την προσευχή της Παρασκευής στην πλατεία και τον προαύλιο χώρο του τεμένους Σουλταναχμέτ τις επόμενες εβδομάδες ή αργότερα».

Δείτε LIVE εικόνα από τις εκδηλώσεις στην Τουρκία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »