Αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και του λιανεμπορίου φέρνει η εισήγηση των «ειδικών» του υπουργείου Υγείας, ενώ παράλληλα «φουντώνουν» εκ νέου οι φήμες που θέλουν την κυβέρνηση να ανακοινώνει σύντομα την επαναφορά του click away, αλλά για τους ανεμβολίαστους.

Η εισήγηση της επιτροπής για τα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο είναι να επιτρέπεται 1 άτομο ανά 9 τ.μ. ενώ δεν υπάρχει κάποια αλλαγή για τη χρήση μάσκας που είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους. Παρόλα αυτά η κατάσταση είναι ακόμη εύθραυστη, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να φέρει πιο σκληρά μέτρα και κυρίως στους ανεμβολίαστους, όπως φαίνεται και από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την εστίαση.

Έχει ακουστεί στον δημόσιο διάλογο ότι θα χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο, με τη διεξαγωγή rapid test ή εφαρμογής του μέτρου του click away, ωστόσο τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Υπενθυμίζουμε ότι η εισήγηση των «ειδικών» δεν επιφέρει από μόνη της αλλαγές, καθώς η κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει εάν τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν. Έτσι, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο -μέχρι να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα- ως εξής:

Σούπερ μάρκετ

Ένας πελάτης ανά 15 τετραγωνικά μέτρα
Με αποστάσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας
Λιανεμπόριο

Ένας πελάτης ανά 16 τετραγωνικά μέτρα
Με αποστάσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »