Νέο ”χαστούκι” σε Ερντογάν.

Εκατόμβη θυμάτων της Τουρκίας στην Λιβύη μετά την αεροπορική επίθεση της πολεμικής αεροπορίας του LNA στην Σχολή αεροπορίας στην Μισράτα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 Τούρκοι στρατιωτικοί, αναφέρει ο εκπρόσωπος του Χαφτάρ.   

Ο στρατηγός Αχμέτ Αλ-Μισμαρί, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), αποκάλυψε ότι 20 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση στην Μισράτα.

Ο ίδιος σε αποκλειστικές δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Al-Ain News, δήλωσε ότι αεροσκάφη του LNA χτύπησαν αιφνιδιαστικά εναντίον της αίθουσας πτήσεων στο αεροπορικό κολλέγιο της Misrata και ενός άλλου κτιρίου, σκοτώνοντας συνολικά 20 Τούρκους στρατιώτες.  

Εξήγησε ότι στο εσωτερικό αίθουσας χειρουργείου σκοτώθηκαν 7 Τούρκοι στρατιώτες ενώ οι υπόλοιποι 13 σκοτώθηκαν στην έδρα του αεροπορικού κολεγίου.

Πρόσθεσε ότι τα θύματα ανεβάζουν τον αριθμό των θανάτων του τουρκικού στρατού στη Λιβύη σε πάνω από 50.

Επίσης οι εκπρόσωπος του LNA δήλωσε ότι οι θάνατοι των Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη αυξήθηκαν σε 500 την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι οι πολιτοφυλακές του Fayez al-Sarraj τοποθετούν αυτούς τους άνδρες στην πρώτη γραμμή στις περισσότερες μάχες, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μιστράτα και στην περιοχή της πρωτεύουσας,Τρίπολη.

Οι απώλειες σε συνδυασμό με την πανδημία στην Τουρκία θα εξεγείρουν τον τουρκικό λαό κατά του Τούρκου προέδρου, ο οποίος σπαταλά το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας σε ατέρμονους κατακτητικούς πολέμους χωρίς καμία λογική. 

Νέος σοβαρός κίνδυνος από την παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε Λιβύη-Συρία

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Omar Maarabouni τόνισε ότι η Συρία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει μόνο δέκα περιπτώσεις της νέας νόσου του Coronavirus (COVID-19) σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Συρίας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) με βάση τον τρόπο παρακολούθησης των υπόπτων περιπτώσεων.

Σε σημερινές δηλώσεις του στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Dustour, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Omar Maarabouni δήλωσε ότι η εξάπλωση της νόσου του κορονοϊού στη Λιβύη μέσω της Τουρκίας όμως, θα είναι υψηλή.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Τούρκοι είναι παρόντες στο βορρά της Συρίας, τόσο στα βορειοδυτικά όσο και στα βορειοανατολικά, αλλά και στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και βόρειας Συρίας, τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά.

“Είναι πιθανό να υπάρχουν περιπτώσεις κορονοϊού στη Συρία και κατά συνέπεια στη Λιβύη λόγω της παρουσίας των Τούρκων στρατιωτών, σε περισσότερες από μία θέσεις στην Τρίπολη και τη Μιστράτα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ειδικός επισημαίνει ότι η τουρκική ΜΙΤ μπορεί μάλιστα να διαδώσει σκόπιμα τη νόσο του Coronavirus και στις δύο χώρες.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας επιβεβαίωσε ότι η ικανότητα των Τούρκων να εξαπλώσουν τον κορονοϊό στη Λιβύη θα είναι ασφαλώς εις βάρος και της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (GNA) αλλά και των μαχητών και μισθοφόρων που έφερε η Τουρκία από τη Συρία στη Λιβύη. 

Νέο φιάσκο της Άγκυρας: Τουρκική Φ/Γ εκτόξευσε πύραυλο κατά του LΝΑ – Δεν βρήκε κάν στόχο – Εικόνες-Βίντεο

Προφανώςπρόκειται για παράπλευρες απώλειες, διότι οι Τούρκοι έχουν βάλει σε εφαρμογή σχέδιο με το οποίο θέλουν πιθανόν, οι χώρες στόχοι τους, να αντιμετωπίσουν αυτά που τραβάνε οι ίδιοι στην χώρα με τα εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά.

Δεν κινδυνεύει όμως η Συρία και η Λιβύη αλλά όλες οι χώρες-στόχοι της Άγκυρας και αυτό είναι σίγουρο ότι το γνωρίζουν  οι αρχές όλων αυτών των χωρών της περιοχής της Α.Μεσογείου.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »