Οι Ιρανοί φέρονται αποφασισμένοι να κτυπήσουν ως αντίποινα στην δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα
Πολύ επικίνδυνα είναι τα πράγματα στην Μέση Ανατολή μετά την πληροφορία των αμερικανικών αρχών ότι οι Ιρανοί μετακίνησαν και ανέπτυξαν πυραυλικά συστήματα μεσαίου βεληνεκούς, ενώ έχουν προειδοποιήσει το Ισραήλ για “αντίποινα” μετά την δολοφονία Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα.

 

Ο αμερικανικός στρατός έχει τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα λόγω της ανάπτυξης πυραυλικών συστημάτων από το Ιράν.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή αποδεικνύεται πραγματικά πολύ τεταμένη αφού τα αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στην επικράτεια των κρατών της περιοχής του Περσικού Κόλπου έχουν λάβει το υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας μάχης.

Ο λόγος για αυτό ήταν η μετακίνηση και ανάπτυξη από το Ιράν, πυραυλικών συστημάτων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σε μια πιθανή έναρξη επιθέσεων στο ισραηλινό έδαφος.

«Ο στρατός των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή έχει αυξήσει την πολεμική του ετοιμότητά, λόγω του φόβου πιθανής επίθεσης από το Ιράν». Αυτό αναφέρεται από το Politico, επικαλούμενο έναν ανώνυμο στρατιωτικό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το Πεντάγωνο παρακολουθεί στενά τους «ανησυχητικούς δείκτες της προετοιμασίας μιας πιθανής επίθεσης», τόσο εντός του Ιράν όσο και από τις ιρανικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ.

Ταυτόχρονα, η πηγή σημείωσε ότι δεν μιλάμε για επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ, αλλά μόνο για τον περιορισμό του Ιράν από τυχόν επιθετικές ενέργειες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών ή των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού στην περιοχή.

Δύο ημέρες νωρίτερα, οι Ιρανοί Φρουροί ανακοίνωσαν την έναρξη προετοιμασιών για πιθανή “απάντηση” στην εκτέλεση του Ιρανού επιστήμονα της από τις ισραηλινές ειδικές υπηρεσίες. Στόχοι των Ιρανών θα είναι πιθανόν υποδομές και πόλεις του Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο ημέρες το Ιράν χρησιμοποίησε ραντάρ, συστήματα αεροπορικής άμυνας και πυραυλικά συστήματα για να χτυπήσει το Ισραήλ από την Συρία.

Το Ιράν μετά τον θάνατο του Σουλειμανί και τώρα του πυρηνικού επιστήμονα, ευρίσκεται σε αναβρασμό αφού βλέπει ότι τα σχέδια του για την δημιουργία πυρηνικών όπλων και επέκταση της επιρροής του στην περιοχή πάνε περίπατο.

Η Τεχεράνη θα προσπαθήσει να αντιδράσει με ένα κάπως παρόμοιο τρόπο, “κτυπώντας” πιθανόν στόχους εντός του Ισραήλ είτε από το Ιράκ, είτε από την Συρία.

Η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι οι Ιρανοί θα υλοποιήσουν αντίποινα για την δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα.

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφέραμε για μια επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, που ήταν η αποστολή δύο αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών B-52H Stratofortress από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Μέση Ανατολή, στέλνοντας αυτό που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ονόμασαν ως “άμεσο μήνυμα αποτροπής προς το Ιράν”.

Η πτήση των δύο B-52H ήταν η δεύτερη στην περιοχή σε λιγότερο από ένα μήνα και σχεδιάστηκε για να υπογραμμίσει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της Αμερικής στη Μέση Ανατολή, ακόμη και την ώρα που ο Τραμπ αποσύρει χιλιάδες στρατεύματα από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

 

Θα έχουμε λοιπόν με το τέλος του 2020, έναν ακόμη σοβαρό γεγονός όπως αυτό της επίθεσης κατά του Ιράν;

Όλα είναι πιθανά, για αυτό και εκτιμάται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι υπερ-πολύτιμη για τις ΗΠΑ, ειδικά σε περίπτωση πιθανών επιχειρήσεων κατά του Ιράν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »