Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ προβλημάτισε την ελληνική κοινωνία, καθώς δεν ήταν η πρώτη που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό, με την Ελλάδα να θυμίζει πλέον την Κολομβία επί εποχής Πάμπλο Εσκομπάρ.

Το γεγονός ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν συμβεί περίπου 10, ίσως και παραπάνω, δολοφονίες ανθρώπων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα σε μία συγκεκριμένη δικογραφία η οποία «ακουμπά» τα υψηλότερα κλιμάκια της ελληνικής κοινωνίας και της εξουσίας και δεν έχει συλληφθεί ή προσαχθεί ούτε ένας ύποπτος δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα.

Να τονίσουμε επίσης ότι είναι η τέταρτη δολοφονία μέσω μεθόδων του υποκόσμου που σημειώνεται κατά τους τελευταίους έξι μήνες!

«Οσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά, ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου». Προφητικός ήταν σε ρεπορτάζ του που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο ο Γιώργος Καραϊβάζ –αναφερόμενος σε κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ– ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ την Παρασκευή το μεσημέρι έξω από το σπίτι του στον Αλιμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο έγινε γνωστό ότι ο Στέφανος Χίος, εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό», αναζητείται από την Ελληνική Αστυνομία μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη της εισαγγελίας εναντίον του για «διασπορά ψευδών ειδήσεων».
Συγκεκριμένα, το «Μακελειό» ισχυρίζεται πως διαθέτει στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. «Κάσα θανάτου παραγγελία από το Μαξίμου», αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο του φύλλου του Σαββάτου.

Δείτε πιο άρθρο του έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών. Το τέλος του άρθρου ενδέχεται να θορύβησε κάποιους που ήθελαν να αποτρέψουν την κατάθεση του δημοσιογράφου.

Δημοσιεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο bloko.gr

Το κείμενο που ακολουθεί, εκλάβετε το ως μια κοινωνική προσφορά του bloko.gr στην ευρύτερη αστυνομική οικογένεια, που εξακολουθεί να αιθεροβατεί στις αριστοφανικές νεφέλες της αφέλειας, εκεί ακριβώς που βρισκόμασταν αναπεπταμένοι κι εμείς.

Τώρα που και οι δύο έχουν εκλείψει από το δημόσιο βίο, αποδεσμευόμαστε κι εμείς να πούμε κάποια πράγματα, για να διαφωτίσουμε όσο μπορούμε ένα παρασκήνιο στο οποίο βρίσκονται αρκετοί οι μυημένοι και κυρίως οι πολιτικοί ταγοί μας.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως μία από τις βασικότερες πηγές ενημέρωσης μας για τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις πριν από κάθε ετήσια διαδικασία ήταν κατά κύριο λόγο ο Δημήτρης Μάλαμας και δευτερογενώς ο Καπές. Εξ’ όσων επίσης γνωρίζουμε, δικός τους βασικός “επικοινωνιολόγος” των όσων μετέπειτα βλέπαμε σε κρίσεις και τοποθετήσεις ήταν ο Σπύρος Παπαχρήστου, όσιο κι αυτός βρισκόταν στη ζωή. Στη συνέχεια ανέπτυξαν τα δικά τους δίκτυα ενημέρωσης.

Πολλές φορές μας εξέπληξαν με την ακρίβεια των … “προβλέψεων” τους και ειδικά για τις θέσεις κρίσμου και υψηλού ενδιαφέροντος. Προσέξτε. Αυτό που λέμε και κοινοποιούμε ήταν πως γνώριζαν. Αυτό που δεν ξέρουμε κι αλίμονο δεν θα μας έλεγαν ποτέ, ήταν ο βαθμός της επιδραστικότητας τους πάνω στις κρίσεις και στις τοποθετήσεις. Ο Παπαχρήστου την είχε και είναι πανθομολογημένο. Για τους δύο Δημήτρηδες δεν ξέρουμε και γι αυτό θέλουμε να είμαστε ακριβείς στη διατύπωση. Το απαύγασμα του όποιου συμπεράσματος εναπόκειται στη δική σας κρίση.

ΥΓ: Το κείμενο αφιερώνεται επίσης σε όλους όσοι μέσα στην οικογένεια της ΕΛΑΣ, στο άκουσμα του ονόματος Μάλαμας, ανασήκωναν ώμο και βλέμμα με δεικτική απορία, προσποιούμενοι άγνοια περί του ονόματος και της υπόστασης.

ΥΓ 2: Υποσχόμαστε κι άλλες αποκαλύψεις. Πολύ σύντομα και ειδικά για την υπόθεση που τις τελευταίες ημέρες (;) προκαλεί αναστάτωση στην ΕΛΑΣ.

ΥΓ 3: Καταθέτουμε τη βεβαιότητα μας πως δεν πρόκειται να εξιχνιαστεί καμία από τις τρεις δολοφονίες/.

ΥΓ 4: Τα τηλέφωνα του Μάλαμα τα εξαφάνισαν οι αστυνομικοί συνοδοί του. Η αστυνομία δεν μπορεί να τα βρει ή δεν θέλει; Εμείς πάντως θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »