Υπάρχει πρόβλεψη για «σφράγισμα» δρόμων για να ελέγχεται το σύνολο των διερχόμενων οχημάτων
Οι αρμόδιοι παράγοντες έκριναν ότι τα Σαββατοκύριακα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που ελήφθησαν ειδικά μέτρα μόνο για το Σάββατο και την Κυριακή. Έτσι η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα με περίπου 100 «ομάδες ελέγχου» στις τρεις βάρδιες της ημέρας (πρωί, απόγευμα, βράδυ).

Μπλόκα στήνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ μετά τις 18.00 υπάρχει πρόβλεψη -σε ορισμένες περιπτώσεις- για «σφράγισμα» δρόμων για να ελέγχεται το σύνολο των διερχόμενων οχημάτων.

Στο γενικότερο πλαίσιο, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει ότι ζευγάρια αστυνομικών θα βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία και θα πραγματοποιούν ελέγχους για χρήση μάσκας, συνωστισμό, τήρηση των μέτρων εντός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ιδιαίτερα αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία και στα πάρκα όπου συνωστίζεται κόσμος, όπως και στους σταθμούς διοδίων, προκειμένου να τηρηθεί το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό. Σε όποια περίπτωση χρειαστεί θα γίνεται και χρήση των μεγαφώνων των περιπολικών, που θα καλούν τον κόσμο να μη συνωστίζεται.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει πάνω της το απαραίτητο sms ή το έγγραφο για τη μετακίνησή του». Σημειώνεται ότι μετά τις 18.00 το βράδυ μπορούν να μετακινηθούν μόνο όσοι πηγαίνουν ή επιστρέφουν στην εργασία τους ή φυσικά κάποιος για λόγους υγείας.

Ακολουθήσ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »