Ελευθερία σε 6.161.083 πολίτες (όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα) είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση των λοιμωξιολόγων, η οποία παρά τα όσα έλεγαν πολλοί επιστήμονες επέμενε στο λεγόμενο τείχος ανοσίας.

«Εμβολιαστείτε, να φτάσουμε στο 70% και στη συνέχεια θα πάρετε την ελευθερία σας πίσω», αυτή ήταν η υπόσχεση, μια υπόσχεση που αποδείχθηκε ψευδής. Σήμερα η Ελένη Γιαμαρέλλου, η οποία είναι μέλος της επιτροπής των «ειδικών» υποστήριξε πως «δεν γνωρίζουμε καν αν ισχύει το τείχος ανοσίας γι’ αυτόν τον ιό»!

Όχι πως χρειάζεται το 70%, όχι πως χρειάζεται το 80%, όχι! Αλλά πως δεν ξέρουν αν ισχύει καν! Δηλαδή πως μπορεί να εμβολιαστεί το 100% και τελικά να μην κτιστεί ποτέ αυτό το τείχος ανοσίας. Όσα δηλαδή τονίζουν επιστήμονες, όπως ο γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός εδώ και πολλούς μήνες. Η επιχείρηση «Ελευθερία» λοιπόν αποδείχθηκε περίτρανα απάτη.

Για την επιδημιολογική εικόνα και ότι ακόμα δεν έχουμε επιστρέψει στην πλήρη δραστηριότητα του φθινοπώρου, η κ. Γιαμαρέλλου είπε πως «δεν ξέρουμε ακριβώς πού βρίσκεται η επιδημία αυτή τη στιγμή και σημαίνει ότι πρέπει να βιαστούμε να εμβολιαστούμε».

Άλλωστε, όπως εξήγησε, «αυτός ο ιός είναι ένας ιός ο οποίος για να πεις, ότι πετυχαίνω, πρέπει να καλύψεις πάνω από το 90% του πληθυσμού, δεν ισχύει για αυτόν η ανοσία αγέλης. Για αυτούς τους ιούς, ειδικά για αυτόν τον ιό, δεν ξέρουμε καν αν ισχύει το τείχος ανοσίας», αναφέροντας πως επιθυμητό είναι να γίνουν εμβολιασμοί σε όλο τον πληθυσμό.

Να υπενθυμίσουμε πως προσφάτως επιστήμονες του ΕΚΠΑ αναφέρθηκαν στους λόγους που είναι δύσκολο να κτιστεί το τείχος ανοσίας, επικαλούμενοι μια δημοσίευση του περιοδικού Nature. Όμως η συγκεκριμένη δημοσίευση είχε γίνει από τον Μάρτιο! Οπότε ή γνώριζαν από τότε πως δεν κτίζεται το τείχος ανοσίας, ή έπαιρναν αποφάσεις χωρίς να κάνουν την απαραίτητη έρευνα.

«Πώς δεν θα εμφανιστεί μια μετάλλαξη, πιθανόν χειρότερη;»

«Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτό το μαρτύριο, να εμβολιαστεί ο κόσμος. Και να καταλάβουμε κάτι που δεν έχει γίνει πολύ αντιληπτό: Πριν είχαμε το βρετανικό και λέγαμε ότι δεν μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Το στέλεχος τούτο όμως, φαίνεται ότι είναι χειρότερο διότι έχει διπλάσια μετάδοση και κάνει πιο βαριά νόσηση», εξήγησε.

Και προσέθεσε το εξής: «Ας πούμε ότι υπάρχει απαλλαγή από αυτό το στέλεχος. Πώς δεν θα εμφανιστεί μια μετάλλαξη, πιθανόν χειρότερη;», αναφέροντας πως τα εμβόλια που έχουμε, είναι δραστικά εναντίον της μετάλλαξης Mu. «Αν θέλουμε να μειωθεί ο κίνδυνος, να αυξηθεί ο εμβολιασμός».

Οσο για την τρίτη δόση και τα εμβόλια που δεν έχουν άλλες, είπε να μην γίνει μια «σπατάλη» εμβολίων με την αναμνηστική δόση ενώ επανέλαβε τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως η μάσκα και οι αποστάσεις.

Μάλιστα, ερωτηθείσα για τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη, είπε πως «είναι μια σωστή απόφαση, άργησε αλλά ήρθε. Και ισχύει για όλους που δεν έχουν εμβολιαστεί, να σκεφτούν ανάλογα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »