Ο Στόλος σε χρόνο ρεκόρ βγήκε στο Αρχιπέλαγος
Αυστηρή εντολή έχουν από το Πεντάγωνο οι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού για παρουσία στις μονάδες. Τα πλοία του πολεμικού ναυτικού έχουν παραμείνει στις θέσεις του, το ίδιο και τα υποβρύχια, με την κατάσταση αυτή να αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και τις 2 Αυγούστου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις περισσότερες μονάδες έχουν ανακληθεί οι άδειες και όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή. Η εντολή ΓΕΕΘΑ σε αξιωματικούς: Σε 30 λεπτά στις μονάδες!

Ήδη οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταφέρει να πάρουν το τακτικό πλεονέκτημα και στο ΓΕΕΘΑ να επικρατεί πλήρης ικανοποίηση για τον τρόπο αντίδρασης και τα άμεσα αντανακλαστικά που έδειξαν και οι τρεις κλάδοι αμέσως μετά την προσπάθεια της Άγκυρας να αιφνιδιάσει.

Στρατιωτικές πηγές: ”Δεν πρόκειται να επιστρέψει στους ναύσταθμους ο ελληνικός στόλος”
Ο Στόλος σε χρόνο ρεκόρ βγήκε στο Αρχιπέλαγος και παρότι ήδη μεγάλος αριθμός Τουρκικών πλοίων επιχείρησε να κινηθεί με ταχύτητα προς κομβικές θέσεις η εικόνα αντιστράφηκε γρήγορα.

Τα κόκκινα στίγματα πάνω στο χάρτη του νοτιοανατολικού Αιγαίου που έδειχναν τις θέσεις των Τουρκικών πλοίων μέσα από τα Ελληνικά ραντάρ απλώθηκαν με την Άγκυρα να έχει ξεκάθαρο στόχο να αποκτήσει επιχειρησιακό έλεγχο ειδικά στην κρίσιμη περιοχή ανατολικά της Ρόδου. Όμως ‘’πάσα δυνάμει’’ τα Ελληνικά πλοία έσπευσαν στην περιοχή για να συνδράμουν τις Μονάδες οι οποίες ήδη έχουν αναπτυχθεί στο Αιγαίο εδώ και πολλές εβδομάδες.

Ο Στόλος όχι απλά ενίσχυσε κατακόρυφα την παρουσία του αλλά κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να βρεθεί σε θέσεις ‘’κλειδιά’’ και να αναπτυχθεί όχι μόνο κοντά στα Ελληνικά νησιά αλλά και στην ανοιχτή θάλασσα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην παράνομα δεσμευμένη από το Τουρκικό πολεμικό ναυτικό περιοχή κινήθηκε άμεσα Ελληνική φρεγάτα ενώ προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο συνέκλιναν δύο ακόμη Μονάδες επιφανείας οι οποίες λάμβαναν μέρος σε Συμμαχικές αποστολές και τέθηκαν άμεσα υπό Εθνική διοίκηση, αναφέρει την ίδια στιγμή το Newpost.gr

Αιγαίο: Σε επιφυλακή οι αεροναυτικές δυνάμεις – Στην Κρήτη το «Αϊζενχάουερ»
Όσα γνώριζαν επιτελείς και στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού από τις μεγάλες Εθνικές ασκήσεις όπως ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ έγιναν άμεσα πράξη με το Στόλο να προετοιμάζεται ακόμα και για σύγκρουση και μάλιστα σε χρόνους σαφώς συντομότερους από τα σενάρια πάνω στα οποία εκπαιδεύεται. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή ακόμα και μικρότερα πλοία όπως τα Ταχέα Σκάφη Κατευθυνόμενων Βλημάτων έλαβαν άμεσα θέσεις την ώρα που τα Τουρκικά πλοία κρατήθηκαν κοντά στις ακτές.

Όμως ανάλογη ήταν και η αντίδραση τόσο της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και Μονάδων του Στρατού Ξηράς κυρίως πάνω στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας αλλά όχι μόνο. Στις ‘’φωλιές’’ των Ελληνικών ‘’γερακιών’’ η κινητοποίηση ήταν άμεση με όλες τις Πολεμικές Μοίρες να τίθενται σε επιφυλακή και τους ιπτάμενους σε πλήρη ετοιμότητα να απογειώσουν μεγάλο αριθμό οπλισμένων μαχητικών με ότι καλύτερο διαθέτει στο οπλοστάσιό της η Πολεμική Αεροπορία.

Άλλωστε ο καθημερινός ακήρυκτος ‘’πόλεμος’’ του Αιγαίου έχει δώσει σε ιπτάμενους, τεχνικούς και επιτελείς της HAF την απαραίτητη εμπειρία με τα Ελληνικά ‘’φτερά’’ να έχουν αναπτύξει αντανακλαστικά μοναδικά στην αντιμετώπιση κρίσεων και καταστάσεων υψηλής έντασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »