Χαρακτήρα «χιονοστιβάδας» παίρνει η πρόταση

Εξήντα χώρες μεταξύ των οποίων και το Βέλγιο, συντάσσονται μέχρι στιγμής με το αίτημα της Νοτίου Αφρικής για την παραπομπή του Ισραήλ και προσωπικά του πρωθυπουργού του Μ.Νετανιάχου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου κατά την διάρκεια του πολέμου κατά των Παλαιστινίων στην Γάζα. 

Η πρόταση της Νοτίου Αφρικής παίρνει χαρακτήρα «χιονοστιβάδας» καθώς υποστηρίζεται όχι μόνο από μουσουλμανικές χώρες, αλλά και από χριστιανικές, ενώ από την ΕΕ το Βέλγιο ζητεί επίσης της παραπομπή Ισραήλ και Νετανιάχου.

Οι νεκροί άμαχοι ξεπερνούν τις 25.000 από τότε που τα ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλλαν στην Γάζα και τα 3/4 από αυτούς είναι γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι Παλαιστίνιοι.

Συγκεκριμένα οι χώρες που ζητούν την παραπομπή τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι οι εξής:

 

 

Από την πλευρά του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε ότι «υποκρισία και ψέματα επιδεικνύονται ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι κατηγορίες που προσάπτει η Νότια Αφρική στο Ισραήλ περί γενοκτονίας στη Γάζα θα μπορούσαν να συμβούν μονάχα σε έναν κόσμο γυρισμένο ανάποδα.

«Πολεμάμε τρομοκράτες, πολεμάμε ψέματα», είπε ο Νετανιάχου.

«Η υποκρισία των Νοτιοαφρικανών φθάνει έως τον ουρανό», ανέφερε ο Νετανιάχου.

«Πού ήταν η Νότια Αφρική όταν εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν ή εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους στη Συρία και την Υεμένη, από ποιους; Από συμμάχους της Χαμάς».

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης επισήμανε πως το Ισραήλ θα διατηρήσει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας εωσότου επιτύχει μια «ολοκληρωτική νίκη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »