Την ερχόμενη Δευτέρα έχουν ορίσει ρωσικές κυβερνητικές πηγές ως την ημέρα που θα ξεκινήσουν πολεμικές επιχειρήσεις στην Α.Ουκρανία
Προς ολική στρατιωτική ρήξη φαίνεται ότι οδηγούμαστε μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αφού μεγάλες φάλαγγες με ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα κινούνται με κατεύθυνση τα σύνορα με την Κριμαία.

Σήμερα είχαμε νέους τακτικούς βομβαρδισμούς από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατά των εδαφών των ρωσόφωνων σε Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ρωσικών δυνάμεων αυτοάμυνας.

Αυτό δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος της ρωσόφωνης Λαϊκής Πολιτοφυλακής Αντρέι Μαρόκο. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη μάχη στο Mikhailovka (Zolotoe-5). Ο εχθρός χρησιμοποιεί βαριά [όπλα] … Όλοι στο καταφύγιο», ανέφερε.

“Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να παρέμβει στη σύγκρουση στο Ντονένσκ”, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Αντρέι Ρούντενκο.

 

Ο ίδιος τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει υποστήριξη στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονένσκ και του Λούχανσκ, προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση μεγάλης κλίμακας.

Προς το παρόν, οι ουκρανικές δυνάμεις προωθούνται ενεργά με εκατοντάδες άρματα μάχης κοντά στο έδαφος των των ρωσόφωνων αυτοανακηρυγμένων λαϊκών δημοκρατιών, ενώ μετακινούν και αυτοκινούμενο πυροβολικό και UAV, ωστόσο, η επιθετική επιχείρηση του Κιέβου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων τέτοιων καταστάσεων, ακόμη και σε διπλωματικό επίπεδο.

Συνεχίζουμε την κανονική διαδικασία διαπραγμάτευσης σε διάφορες κατευθύνσεις, μέσω των υπουργείων Εξωτερικών και μέσω των προεδρικών συμβούλων. Προς το παρόν, δεν βλέπουμε προβλήματα σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Αντρέι Ρούντενκο, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η Ουκρανία σκοπεύει να ξεκινήσει επίσημα μια στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονένσκ την επόμενη Δευτέρα, ενώ αυτή τη στιγμή το Κίεβο αγνοεί τυχόν προηγούμενες συμφωνίες για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, η Ουκρανία έχει μεταφέρει αρκετές εκατοντάδες άρματα μάχης, πυροβολικό και χιλιάδες στρατεύματα στο Ντονένσκ, πράγμα που δείχνει την ετοιμότητα του Κιέβου να ξεκινήσει μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας.

Οι αμερικανικοί πύραυλοι HIMARS στην Ρουμανία στοχεύουν Σεβαστούπολή δηλώνει Ρώσος ειδικός

Ο Ρώσος στρατηγός ε.α. Γιούρι Βλαντιμίροφ, και νυν στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, στηλιτεύει την ανάπτυξη συστημάτων πυραύλων HIMARS στην Ρουμανία αναφέροντας ότι αυτά σημαδεύουν την Σεβαστούπολη.

“Τα επιχειρησιακά-τακτικά συστήματα πυραύλων M142 HIMARS (18 μονάδες) μεταφέρθηκαν πρόσφατα από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρουμανία. Οι M142 HIMARS είναι τοποθετημένοι σε θωρακισμένο όχημα πέντε τόνων και είναι ικανοί να εκτοξεύσουν ταυτόχρονα έξι πυραύλους με εμβέλεια έως και 85 χιλιόμετρα.

Εναλλακτικά, μπορεί να εκτοξεύσουν τακτικό πύραυλο ATACMS, σε απόσταση έως και 300 χιλιόμετρα.

Η ρουμανική πόλη Sfintu-Gheorghe, στην οποία βρίσκονται οι πύραυλοι είναι κοντά στη Σεβαστούπολη, σε απόσταση 228 χλμ σε ευθεία γραμμή. Αυτό σημαίνει ότι οι τακτικοί πύραυλοι ATACMS Block IA ή ATACMS Block IA, που μπορούν να εκτοξευθούν από τις συστοιχίες πυραύλων M142 HIMARS, θα μπορούσαν θεωρητικά να κτυπήσουν την κύρια βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ωστόσο, δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη Σεβαστούπολη », δήλωσε ο στρατηγός Γιούρι Βλαντιμίροφ.

 

Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό, σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης στην περιοχή, οι εκτοξεύσεις HIMARS θα πραγματοποιηθούν σε συνδυασμό με πυραυλικές επιθέσεις από αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, τύπου Arleigh Burke και από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται σαφώς για σενάρια παγκόσμιου πολέμου το οποίο δεν μπορεί να σχολιαστεί διότι πιθανόν να μην υπάρχει τότε ο μισός πλανήτης.

Όσο για την κατάσταση στην Ουκρανία, γνωρίζουμε βέβαια ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, να έχει εγγυηθεί την ροή εξοπλισμού στην Ουκρανία (όπως έκανε με τους Αζέρους), με την πρόσφατη αμυντική συμφωνία με το Κίεβο.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση της όλης κατάστασης πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου ενδέχεται να ξεκινήσει εντός αυτού του μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »