Βίντεο που κόβει την ανάσα από το αμερικανορωσικό επεισόδιο
Αμερικανικά μαχητικά F-22 εμφανίστηκαν για ακόμα μια φορά κοντά στα ρωσικά σύνορα, όπου φέρονται να προχώρησαν σε αναχαίτιση ρωσικού σεροσκάφους Tu-142 και σε προσομοίωση καταστροφής του.

Ποιος θα «κέρδιζε» σε έναν υποβρύχιο πόλεμο ΗΠΑ – Ρωσίας;
Το ρωσικό αντι-υποβρυχιακό αεροσκάφος μεγάλου βεληνεκούς Tu-142, που πετούσε στο διεθνή εναέριο χώρο, αναχαιτίστηκε απροσδόκητα από αμερικανικά μαχητικά F-22 και νορβηγικά F-16, πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Μαχητικά των ΗΠΑ και της Νορβηγίας απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν ρωσικό αεροσκάφος Tu-142 που πετούσε πάνω από τις θάλασσες του Μπάρεντς και της Νορβηγίαςσύμφωνα με τη RIA Novosti που επικαλείται το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Σημειώνεται ότι η πτήση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς για χρήση του εναέριου χώρου. Ρωσικά αεροσκάφη δεν παραβίασαν τα σύνορα άλλων κρατών.

Σε ορισμένα τμήματα της διαδρομής, τα ρωσικά αεροσκάφη συνοδεύονταν από νορβηγικά μαχητικά F-16, καθώς και από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με F-22, όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Στον απόηχο του αμερικανορωσικού επεισοδίου και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ρωσικά αντι-υποβρυχιακά αεροσκάφη έθεσαν σε συναγερμό τον αμερικανικό στόλο, πλησιάζοντας τα αμερικανικά σύνορα, από όπου προέκυψε και η εμπλοκή των μαχητικών F-22.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ώρες, τουλάχιστον 7 αεροσκάφη Tu-142 κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα των ΗΠΑ, όπου, πιθανώς, προσομοίασαν μια μαζική επίθεση στον αμερικανικό στόλο. Η ταυτόχρονη αποστολή 7 αντι-υποβρυχιακών αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας Tu-142 στις περιοχές του αμερικανικού στόλου είναι ένα μοναδικό γεγονός, με τους ειδικούς να προεξοφλούν περαιτέρω κλιμάκωση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, σύμφωνα και με ρωσικά ΜΜΕ.

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν υπερηχητικά όπλα αλλά η Ρωσία έχει ήδη βρει τρόπο να τα εξουδετερώσει
«Πάνω από τις θάλασσες του Μπάρεντς και της Νορβηγίας, τρία αντι-υποβρυχιακά αεροσκάφη Tu-142MK έκαναν προγραμματισμένες πτήσεις. Σε ορισμένα τμήματα της διαδρομής συνοδεύονταν από νορβηγικά μαχητικά F-16. Επιπλέον 4 Tu-142MK πραγματοποιούσαν πτήσεις στα ουδέτερα νερά του Βόρειου Ειρηνικού όπου ήρθαν επίσης σε επαφή με εχθρικά F-22», αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Ένας από τους λόγους για την αποστολή μεγάλου αριθμού αντι-υποβρυχιακών αεροσκαφών θα μπορούσε να είναι μια επίδειξη από τη Ρωσία της δύναμης και της αποφασιστικότητάς της για μια επίθεση εναντίον του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Στην πραγματικότητα, ο ρωσικός στρατός επέδειξε την ετοιμότητά του να πραγματοποιήσει μια αιφνιδιαστική επίθεση στο αμερικανικό ναυτικό και τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να σχετίζονται με τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της αμερικανικής αεροπορίας κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, τα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη πλησιάζουν όλο και περισσότερο τα ρωσικά σύνορα, γεγονός που προκαλεί πολύ σοβαρή ανησυχία στο Κρεμλίνο και αναγκάζει τη Ρωσία να στείλει ρωσικά μαχητικά για αναχαιτίσεις αμερικανικών βομβαρδιστικών και κατασκοπευτικών αεροσκαφών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »