Φοβάται κυβερνοεπίθεση της Δύσης ο Ερντογάν ενώ η Γαλάζια Πατρίδα αποτελεί έμμονη ιδέα του
Σε νέες μεγαλοστομίες προέβη ο Τούρκος πρόεδρος που θέλει να καταστήσει την χώρα του υπερδύναμη σε όλο τον κόσμο.

 

 

Στη δήλωσή του μετά την Προεδρική Συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, “Θα διεκδικήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε κάθε τομέα, από τη Γαλάζια Πατρίδα έως τον κυβερνοχώρο.” είπε.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό συγκρότημα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι συζήτησαν επίσης την εθνική στρατηγική για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το σχέδιο δράσης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η οποία έχει καταστεί αναπόσπαστο μέρος της ψηφιοποίησης, είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα σε όλο τον κόσμο.

Η προστασία των φυσικών συνόρων των χωρών και η προστασία των ψηφιακών υποδομών και δεδομένων τους έχουν αποκτήσει σχεδόν την ίδια σημασία. Στην πραγματικότητα, τα ψηφιακά συστήματα συγκαταλέγονται στα κύρια συστατικά των έργων μας στον τομέα της άμυνας. Ομοίως, σχεδόν όλες οι τεχνολογίες που κάνουν την καθημερινή μας ζωή ευκολότερη εργασία σε ψηφιακές υποδομές.

Θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα κυριαρχίας μας σε κάθε τομέα, από την Γαλάζια Πατρίδα έως τον κυβερνοχώρο. Ελπίζω να στείλουμε τον πρώτο μας επικοινωνιακό δορυφόρο που θα είναι τουρκικής κατασκευής στο διάστημα το 2022. Αναπτύσσουμε τις δικές μας εθνικές τεχνολογίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, χτίζουμε μια ισχυρή και αποτρεπτική υποδομή”, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος μεταξύ άλλων.

Το σχέδιο “Γαλάζια πατρίδα” θα διαλύσει την Τουρκία, η οποία προωθεί την ιδέα της μονομερούς επέκτασης των χωρικών υδάτων της πέρα από την Ανατολία σε περιοχές όπου έχει στρατηγικό και ενεργειακό ενδιαφέρον.

Τις ιδέες από αυτήν την εμμονή των σχεδίων των Ναυάρχων Γκιουρντενίζ και Γιαϊτσί, τις ενστερνίζεται προσωπικά ο ίδιος ο Ερντογάν, ο οποίος φέρεται να έχει συμμαχήσει κάτω από άκρα μυστικότητα με την Κίνα και την Ρωσία σε πολλά επίπεδα για το “νέο κόσμο” που ετοιμάζουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν θα προλάβουν αφού ένας πιθανός παγκόσμιος πόλεμος θα αλλάξει τα πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »