Κλιμάκωση σε όλα τα μέτωπα από την Τουρκία
Κατά της Ελλάδας και της Κύπρου στράφηκε ξανά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τις δύο χώρες «κακομαθημένες», τη στιγμή που η Άγκυρα εκδίδει προκλητική αντι-Navtex για άσκηση της Ελλάδας στην Ικαρία.

Όταν η Ελλάδα και οι Ε/κ εγκαταλείψουν την κακομαθημένη τους συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί δίκαιη συμφωνία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.
Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στην περίπτωση που η Ελλάδα και η Ε/κ πλευρά εγκαταλείψουν την κακομαθημένη τους συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μια δίκαιη συμφωνία.

Ανέφερε ακόμη ότι «η διέξοδος από την κρίση στην οποία βρίσκεται η ΕΕ περνάει επίσης από εδώ. Πρέπει να ανοίξουν τα κανάλια διπλωματίας και συμβιβασμού για να αρθεί η αβεβαιότητα που προέκυψε στην περιοχή μας μετά τις εκλογές στην Αμερική.

Με αυτή την αντίληψη θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τόσο την παρουσία μας στο πεδίο της δράσης, όσο και να λειτουργούμε αποτελεσματικά μέσα από τα κανάλια της διπλωματίας.

Θέλουμε να δράσουμε στη νέα εποχή μαζί με όλα τα κράτη της περιοχής, τους λαούς των οποίων βλέπουμε ως αδελφούς και τα ίδια ως φιλικά κράτη. Δεν έχουμε εναντίον κανενός κρυφή ή φανερή προκατάληψη, δεν έχουμε εχθρικούς ή σκοτεινούς λογαριασμούς».

Αντι-NAVTEX Τούρκων για άσκηση της Ελλάδας στην Ικαρία
Η Τουρκία μέσω του εκπροσώπου της στο ΥΠΕΞ μας είπε ότι “δεν έχει καμία σημασία” τι λέμε και τι υποστηρίζουμε και ότι το Oruc Reis κάνει έρευνες σε τουρκική υφαλοκρηπίδα! Αυτά για αρχή. Στη συνέχεια εξέδωσε αντι-NAVTEX με την οποία μας …μαλώνει επειδή θα κάνουμε άσκηση νότια της Ικαρίας!

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι απλά καθόμαστε και παρακολουθούμε τη “φινλανδοποίηση” μας, χωρίς καμία αντίδραση. Οι κινήσεις των Τούρκων δείχνουν ότι αυτό επιδιώκουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »