Τι αναφέρουν νέες πληροφορίες από τις Βρυξέλες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των βελγικών αρχών για την πολύκροτη υπόθεση «Σκάνδαλο Κατάρ»  και την εμπλοκή που φέρεται να έχει η Εύα Καϊλή.

Εκτός των άλλων ερευνών στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και επισκέψεις που είχε πραγματοποιήσει η Εύα Καϊλή στο Κατάρ και συγκεκριμένα στις εξής ημερομηνίες.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε συναντηθεί στις 31 Οκτωβρίου  με τον ανώτατο αξιωματούχο του Κατάρ και ακολούθως με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας. Στη συνέχεια επέστρεψε στο ευρωκοινοβούλιο για να γυρίσει και πάλι στο Κατάρ για την έναρξη του μουντιάλ.

Η Ε.Καϊλή θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τόσο η στάση των Βέλγων δικαστών όσο και η υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ η Εύα Καϊλή αναμένεται να επιβεβαιώσει την διαφορετική στάση από τους υπόλοιπους κρατούμενους και κυρίως από τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που φέρεται να έχει δηλώσει στους δικαστές πως η ευρωβουλευτής δεν γνώριζε το παραμικρό.

Στο ρεπορτάζ επίσης αναφέρεται πως η Εύα Καϊλή, κατά την προσαγωγή της, ανακρινόταν για τουλάχιστον πέντε ώρες από τις βελγικές αρχές ενώ βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σε καθεστώς σύγχυσης.

Όμως σε καμιά στιγμή δεν επικαλέστηκε την βουλευτική της ασυλία, κάτι που μπορεί να μετρήσει στην εικόνα της στους δικαστές.

Το μεγάλο «αγκάθι» πάντως στην υπερασπιστική της γραμμή είναι η παραδοχή που φέρεται να έχει κάνει στις βελγικές αρχές πως είχε δει και στο παρελθόν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της, όπως και το γεγονός πως δεν ανέφερε άμεσα στις Αρχές την ύπαρξη των χρημάτων, αλλά ζήτησε από τον πατέρα της να τα απομακρύνει από το σπίτι.

«Μετά την προσαγωγή του Παντσέρι πανικοβλήθηκα.

Επικοινώνησα με τον πατέρα μου, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες με τη σύζυγό του και του ζήτησα να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι μου σε ασφαλές σημείο και να τα παραδώσει στον πραγματικό δικαιούχο τους.

Εκείνος ήρθε, πήρε τη βαλίτσα με τα λεφτά και επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έμενε.

 Προφανώς, όμως, τον παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί.

Έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του και κατέσχεσαν τα χρήματα» φέρεται να σημείωσε στην κατάθεσή της η Εύα Καϊλή.

Την «καίει» Γερμανίδα ευρωβουλευτής

To MEGA, σε επικοινωνία του με τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Χάνα Νόιμαν, η οποία είναι επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, παρουσιάζει τις αιχμές που αφήνει η ίδια για τους χειρισμούς της Εύας Καϊλή σχετικά με το Κατάρ.

Αναφορικά με το ταξίδι της Ελληνίδας αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στην αραβική χώρα, αναφέρει πως η ίδια αρνήθηκε πολλές φορές προσφορές χρηματοδότησης για να ταξιδέψει στο Κατάρ.

Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι παρακολουθούσε στενά τη δουλειά των αποκαλούμενων «ομάδων φιλίας» που υπήρχαν στο ευρωκοινοβούλιο.

H Χάνα Νόιμαν στο MEGA: «Αρνήθηκα πάντοτε προσφορές χρηματοδότησης για να ταξιδέψω στο Κατάρ και παρακολουθούσα στενά τη δουλειά των αποκαλούμενων ‘ομάδων φιλίας’. Ήταν προφανές πως κάποιοι συνάδελφοι από τους Σοσιαλιστές είχαν μία ισχυρή ατζέντα υπέρ του Κατάρ.

Παρόλα αυτά, ποτέ δεν σκέφτηκα πως σε κάποιες περιπτώσεις αυτό θα συνδεόταν με παράνομη εξωτερική παρέμβαση και οι κατηγορίες με έχουν σοκάρει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »