Η χώρα «πρωταθλήτρια» σε εμβολιασμούς καταγράφει καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα του κορωνοϊού, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτήματα τόσο για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, όσο και για τα περί ανοσίας της αγέλης.

Ο λόγος για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μία χώρα με πληθυσμό περί τα 10.000.000, δηλαδή είναι μια χώρα που από πληθυσμιακή άποψη μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα και το Ισραήλ. Τα ΗΑΕ είναι πλέον πρώτα στον κόσμο σε αριθμό εμβολιασμών σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

Συγκεκριμένα στα ΗΑΕ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι την 27η Μαΐου 12.530.000 εμβολιασμοί, έναντι 10.570.000 του Ισραήλ και 5.310.000 στην Ελλάδα.

Στα ΗΑΕ, αντίθετα, ενώ έχουν εμβολιάσει πλήρως πάνω από το 65% του πληθυσμού τους, δηλαδή παραπάνω από το Ισραήλ (το οποίο έχει εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού), η επιδημία του κορωνοϊού καλά κρατεί και μάλιστα τα ημερήσια περιστατικά ξεπερνούν αρκετά εκείνα της εποχής πριν ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί (πριν τον Δεκέμβριο 2020).

Την ίδια ώρα δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για το πως γίνεται μία χώρα που έχει εμβολιάσει περισσότερο πληθυσμό να αντιμετωπίζει θέμα με τον κορωνοϊό και μία άλλη χώρα να υποστηρίζει πως ξεπέρασε την πανδημία και μάλιστα να προβάλλεται από τα συστημικά ΜΜΕ ως η χώρα «πρότυπο» (ο λόγος για το Ισραήλ).

Και οι δύο χώρες δίνουν πραγματικά στοιχεία στη δημοσιότητα και αν όχι τότε ποια από τις δύο παραποιεί τα στοιχεία;

Επιπλέον το παρακάτω διάγραμμα θα πρέπει να μας βάλει σε προβληματισμό σε ότι αφορά το 70% που αναφέρουν οι «ειδικοί», καθώς βλέπουμε πως με το 65% η εικόνα με την επιδημία δεν έχει βελτιωθεί καθόλου.

Το διάγραμμα αφορά στην καμπύλη εξέλιξης της επιδημίας στα ΗΑΕ, όπου φαίνεται χαρακτηριστικά, ότι οι εμβολιασμοί δεν έχουν συμβάλλει καθόλου στον περιορισμό του φαινομένου.

Απλά κι εκεί υπήρξε μια οξυκόρυφη έξαρση την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021, αλλά ουδέποτε επέστρεψε στην κατάσταση πριν την έναρξη των εμβολιασμών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »