Ταυτόχρονα είχαμε συμφωνία Ισραήλ-Σ.Αραβίας για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας
Mε δραματικούς τόνους περιγράφουν τα ΗΑΕ την κατάσταση στη Λιβύη. Είναι μία από τις δύο χώρες, που μαζί με την Αίγυπτο που στηρίζουν ξεκάθαρα τον Χ. Χαφτάρ.

Εδώ και μήνες τα ΗΑΕ στέλνουν χρήματα και οπλικά συστήματαστον LNA και κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την τουρκική επέκταση στη χώρα της Β. Αφρικής.

επιβεβαιώνoμαστε  πλήρως με όσα λένε τα ΗΑΕ, καθώς εδώ και ένα μήνα περίπου, σας έχουμε ενημερώσει με πληθώρα άρθρων, πως η Αίγυπτος είναι έτοιμη να ”μπει” και επίσημα στη Λιβύη, με σκοπό να ”πνίξει” τα σχέδια του Ρ. Τ. Ερντογάν.

Η επιστολή των ΗΑΕ
Τον κώδωνα του κινδύνου για μια πιθανή σύρραξη μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας κρούει η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Ουάσιγκτον με αφορμή τις τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας στη Λιβύη.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στο πολιτικό προσωπικό του Κογκρέσου από το «δεξί χέρι» του πρέσβη των ΗΑΕ για θέματα λόμπι, την Χαγκίρ Ελαγουάντ, τονίζεται ότι είναι ορατός ο κίνδυνος μιας άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης, εάν δεν ελεγχθούν οι ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη.

Παραγγελία ”μαμούθ” από τον Σίσι: Η Αίγυπτος αγοράζει από την Ρωσία 500 άρματα μάχης T-90MS
Σύμφωνα με την ανάλυση των Εμιράτων, η Τουρκία επιδιώκει σκόπιμα να παρασύρει την Αίγυπτο σε μια εμπλοκή στη Λιβύη και ως εκ τούτου η δημόσια προειδοποίηση που έστειλε ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει η Χαγκίρ Ελαγουάντ, τα ΗΑΕ υπολογίζουν ότι η Τουρκία έχει εισαγάγει 15.200 τρομοκράτες και εξτρεμιστές από τη Συρία στη Λιβύη.

«Εδώ και αρκετούς μήνες κάναμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε την Αίγυπτο να εισέλθει στο σκηνικό της Λιβύης. Η Τουρκία συνέχισε να πιέζει και να προκαλεί κοντά στη Σύρτη και έχει αναπτύξει πολεμικά πλοία στα ανοικτά των ακτών. Η ανάλυσή μας είναι ότι αυτό γίνεται σκόπιμα με σκοπό να δελεάσει την Αίγυπτο να εισέλθει (στη Λιβύη), κάτι που αυτή τη στιγμή η Αίγυπτος το εξετάζει σοβαρά. Εάν συμβεί αυτό, πολλές χώρες της περιοχής θα συνταχθούν με την Αίγυπτο είτε σε στρατιωτικό είτε σε πολιτικό επίπεδο είτε και στα δύο. Αν κάποιος πιστεύει ότι η Λιβύη είναι τώρα χαοτική, αυτή (η εξέλιξη) θα την κάνει 100 φορές χειρότερη. Εάν δεν ελεγχθούν οι ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη, τα πράγματα θα μπορούσαν εύκολα να οδηγηθούν από το κακό στο χειρότερο», τονίζει η Χαγκίρ Ελαγουάντ.

”Βόμβα” ειδικού αναλυτή: ”Έλληνες, Γάλλοι & Αιγύπτιοι θα συγκρουστούν με την Τουρκία”
Τέλος, στο μήνυμα επισημαίνεται ότι τα ΗΑΕ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Αίγυπτος είναι αποφασισμένη να αποτρέψει μια χώρα που στηρίζεται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να αποκτήσει επιρροή στα σύνορα της, καθώς κάτι τέτοιο εκλαμβάνεται από το Κάιρο ως υπαρξιακή απειλή. Μάλιστα η Χαγκίρ Ελαγουάντ υποστήριξε ότι η αντίδραση της Αιγύπτου είναι αντίστοιχη με αυτή που θα είχαν οι ΗΠΑ, εάν η Κίνα προσπαθούσε να εντάξει τον Καναδά υπό τη σφαίρα επιρροής της ή η Ρωσία να ελέγξει το Μεξικό.

Και όλα αυτά, την στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες, Σ. Αραβία και Ισραήλ συντονίζονται κατά της Τουρκίας σε Μ. Ανατολή και Λιβύη, καθώς οι δύο πλευρές είχαν μυστική συνάντηση πριν λίγες ημέρες για το πως θα αντιμετωπίσουν τον Ερντογάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »