Η Γερουσία τον απάλλαξε από τις κατηγορίες
Οι γερουσιαστές των ΗΠΑ με 57 ψήφους και 43 κατά απάλλαξαν τον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από τις κατηγορίες περί υποκίνησης εξέγερσης, σχετικά με την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο που σημειώθηκε στις 6 Ιανουαρίου, οι οποίοι αποπειράθηκαν να σταματήσουν την επικύρωση του Τζο Μπάιντεν ως νικητή των πρόσφατων αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Ο 45ος Πρόεδρος Τραμπ δημοσίευσε δήλωση σχετικά με την απαλλαγή του από τη Γερουσία τονίζοντας πως «Το κίνημά μας να κάνουμε την Αμερική και πάλι μεγάλη» μόλις ξεκίνησε»

Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία των ΗΠΑ συμφώνησαν σήμερα να κατατεθούν ως αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ λεπτομέρειες από σχόλια του πρώην προέδρου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με έναν κορυφαίο Ρεπουμπλικανό στη διάρκεια των φονικών ταραχών στο Καπιτώλιο.

Η συμφωνία ακολούθησε μια χαοτική ψηφοφορία για να επιτραπεί η κλήση μαρτύρων, η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει τα συμπεράσματά της για εβδομάδες, επέτεινε τις διαιρέσεις και εμπόδισε τις προσπάθειες του προέδρου Τζο Μπάιντεν να προχωρήσει πέρα από τις αντιπαραθέσεις του προκατόχου του.

Η Γερουσία, οι δικηγόροι του Τραμπ, και οι βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων που λειτουργούν ως εισαγγελείς συμφώνησαν αργότερα πως μια δήλωση της Ρεπουμπλικανής βουλευτή Τζέιμι Χερέρα Μπάτλερ για μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Τραμπ και τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, μπορεί να γίνει δεκτή ως αποδεικτικό στοιχείο.

«Ε λοιπόν, Κέβιν, φαντάζομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο οργισμένοι από εσάς σε ό,τι αφορά τις εκλογές», είπε ο Τραμπ εν μέσω της επίθεσης σύμφωνα με την Μπάτλερ.

Η Μπάτλερ ήταν μία από τους 10 βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που τον περασμένο μήνα ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του Τραμπ σε δίκη από τη Γερουσία, του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ που παραπέμπεται για δίκη στη Γερουσία δύο φορές.

Η παράθεση των καταληκτικών επιχειρημάτων ξεκίνησε αφού ελήφθη η απόφαση με ψήφους 55-45 υπέρ της κλήσης μαρτύρων η οποία προκάλεσε αναστάτωση σε μέλη της Γερουσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »