Είχε προηγηθεί η έγκριση του νομοσχεδίου και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων
Το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό, το οποίο –μεταξύ άλλων- ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία αναφορικά με την προμήθεια των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία η Γερουσία των ΗΠΑ.

 

Το νομοσχέδιο ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιέχει επίσης ένα σχέδιο απόσυρσης 12.000 αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία και προβλέπει περαιτέρω πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία, καθώς και απαγόρευση της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 75 νομοθέτες στη Γερουσία από τους Ρεπουμπλικάνους υποστήριξαν τη νομοθεσία, παρά την έκκληση Τραμπ να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο απειλώντας να αρνηθεί να το υπογράψει.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νωρίτερα το αμυντικό νομοσχέδιο με ψηφοφορία 335 έναντι 78, με τους υποστηρικτές της νομοθεσίας να εκφράζουν την ελπίδα ότι ο μεγάλος αριθμός ψήφων «ναι» θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα στον Πρόεδρο Τραμπ και θα αλλάξει τη στάση του.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μέτρα για να καθυστερήσει ή να εμποδιστεί η προγραμματισμένη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία και το Αφγανιστάν, δυσκολεύοντας επίσης τον πρόεδρο να αναπτύξει στρατιωτικό προσωπικό στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Οι νομοθέτες συμπεριέλαβαν επίσης αναφορές που θα υποχρέωναν τον πρόεδρο να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την αγορά των S-400, ένα βήμα που ο Ντόναλντ Τραμπ φαινόταν απρόθυμος να κάνει, παρά την παρότρυνση νομοθετών και στα δύο κόμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »