Αναδρομικοί έλεγχοι για κορονοϊό σε νεκρούς από τον Νοέμβριο του 2019 σε κομητεία στις ΗΠΑ

Αναδρομικούς ελέγχους σε ανθρώπους που πέθαναν από καρδιακή προσβολή ή πνευμονία έως τον περασμένο Νοέμβριο θα κάνουν οι αρχές κομητεία Κουκ της πολιτείας Ιλινόι, στην οποία ανήκει και το Σικάγο. Θα ψάξουν αν υπάρχουν ενδείξεις κορονοϊού.

Ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό καταγράφηκε στο Σικάγο στις 16 Μαρτίου, όμως το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Κουκ σκοπεύει να εξετάσει τα αρχεία των θανάτων που σημειώθηκαν πριν την ημερομηνία εκείνη για ενδείξεις covid-19, δήλωσε η Νατάλια Ντερεβιάνι, εκπρόσωπος της κομητείας.

«Το γραφείο του ιατροδικαστή θα εξετάσει τους θανάτους που προήλθαν από πνευμονία ή καρδιακή ανακοπή από τον Νοέμβριο του 2019. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για θανάτους από covid-19 στην κομητεία Κουκ πριν από τα μέσα Μαρτίου, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε την πλήρη εικόνα του πότε ο ιός εισήλθε στην κοινότητά μας και τις πραγματικές του επιπτώσεις», τόνισε.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι ο νέος κορονοϊός κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ αρκετές εβδομάδες προτού εντοπιστεί επισήμως, με τις αρχές να τον μπερδεύουν με την εποχική γρίπη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της covid-19 στις ΗΠΑ εμφανίστηκε τον Ιανουάριο στην Καλιφόρνια και στις 6 Φεβρουαρίου μία 57χρονη γυναίκα πέθανε από την ασθένεια.

Μέχρι πρότινος πιστευόταν ότι ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ καταγράφηκε στις 29 Φεβρουαρίου.

Έως χθες Τρίτη περίπου 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι στις ΗΠΑ είχαν προβληθεί από την covid-19 και περίπου 71.000 είχαν πεθάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »