Ετοιμότητες μαχητικών αεροσκαφών που κρίνουν μια πιθανή ελληνοτουρκική αναμέτρηση.
Διαφήμιση άνευ ουσίας έχουμε από την Άγκυρα για τους αποκαλούμενους τουρκικούς «χαλύβδινους αετούς» της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, που προπαγανδίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πιλότοι της έχουν τη δυνατότητα να απογειωθούν σε περίπτωση κινδύνου μέσα σε 10 λεπτά για να εξαλείψουν προφανώς την…ελληνική απειλή.

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε για αυτόν τον σκοπό και ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο “Ο επαγγελματισμός και η ταχύτητα είναι δουλειά τους. Είναι οι χαλύβδινοι αετοί μας στον ουρανό …”.

Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι, “οι αφοσιωμένοι πιλότοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν την απειλή αφού απογειώνονται μέσα σε 10 λεπτά όταν ειδοποιηθούν για εναέρια απειλή και απαιτείται αιφνιδιαστική αεροπορική δράση.”

Η ελληνική ΠΑ και οι πιλότοι της όμως που θεωρούνται οι καλύτεροι όχι μόνο στο ΝΑΤΟ, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, απογειώνονται σε 5’ λεπτά και φτάνουν σε απίθανους χρόνους από την ηπειρωτική χώρα στα μικρασιατικά παράλια εμφανιζόμενοι πάντα εκεί που δεν τους αναμένουν οι Τούρκοι.

Η δράση του ελληνικού προσωπικού εδάφους και των τεχνικών συνεργείων κρατούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο τα ελληνικά μαχητικά και τα αεροσκάφη όλων των τύπων, όταν οι Τούρκοι θα “γονάτιζαν” κυριολεκτικά.

Επίσης το προσωνύμιο “μπούφοι” που έχουν δώσει οι πιλότοι μας για τους “απέναντι”είναι ενδεικτικό του τρόπου που πετούν υλοποιώντας ελιγμούς που δείχνουν ερασιτεχνισμό και ερασιτεχνισμό.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η τουρκική ΠΑ έχει έλλειψη έμπειρων πιλότων και αναγκάστηκε πρόσφατα να ανασύρει από την εφεδρεία εν αποστρατεία πιλότους μαζί με Πακιστανούς για να τα βγάλει πέρα.

Υπενθυμίζουμε ότι η πτήση που πραγματοποίησε ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ με F-16 στις 2 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας χρονιάς για τη σχολή Ικάρων της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού δείχνει μια αγωνιώδη επιχείρηση ανύψωσης του ηθικού των Τούρκων πιλότων μετά τις ήττες που δέχονται καθημερινά στο Αιγαίο από την ελληνική ΠΑ.

Τονίζεται ότι τουρκική πολεμική αεροπορία σε τρεις περιπτώσεις μέσα σε τέσσερις ημέρες συνειδητοποίησε με οδυνηρό τρόπο ότι δεν μπορεί να ελέγξει την περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και στην Κύπρο μετά τις αιφνιδιαστικές πτήσεις των ελληνικών μαχητικών από την Κρήτη.

Πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση της Τρίπολης να συμφωνεί με τον τουρκικό οργανισμό πετρελαίου ΤΡΑΟ για έρευνες «οικόπεδα» νότια της Κρήτης.

Μιλάμε για θαλάσσια οικόπεδα που αναφέρονται στο τουρκολιβυκό σύμφωνο, στα οποία όμως η Ελλάδα έχει εξουσιοδοτήσει ξένες εταιρείες για να διεξάγουν έρευνες.

Τουρκία και Τρίπολη φέρονται να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις έτσι ώστε η ΤΡΑΟ να αποκτήσει δικαιώματα ερευνών σε περιοχές νότια της Κρήτης, στις οποίες η γαλλική TOTAL ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνες.

Μιλάμε για επερχόμενα “γλέντια” που αναμένουν τους Τούρκους πιλότους από τους Έλληνες συναδέλφους τους στην Νότια Κρήτη και την γύρω περιοχή μαζί πιθανότατα με Γάλλους πιλότους λόγω και της παρουσίας του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού
.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »