Μία “ανάσα” από τα σύνορα της Τουρκίας ο αιγυπτιακός στρατός
ΗΑίγυπτος έστειλε στρατιώτες στη βορειοδυτική επαρχία Χαλέπι της Συρίας, κοντά στο Ιντλίμπ, σε συντονισμό με το Ιράν, όπως δημοσίευσε το Anadolu την Πέμπτη, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

Ρωσικά ΜΜΕ: “Οι Τούρκοι απείλησαν με θάνατο Ρώσους στρατιώτες στην Ιντλίμπ”
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, περίπου 150 Αιγύπτιοι στρατιώτες με ελαφρύ οπλισμό έχουν φτάσει στις αγροτικές περιοχές του Χαλεπίου, και μερικοί έχουν αναπτυχθεί στην πόλη Σαρακίκτ στα νότια του Ιντλίμπ
Όπως σχολίασε μέσω twitter, ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας, Metin Gürcan, “αν αυτό αληθεύει, τότε η Αίγυπτος έχει ξεκινήσει στρατιωτική αποθήκευση στο Idlib. Καθώς οι εντάσεις με την Αίγυπτο στη Λιβύη κλιμακώνονται, η σύγκρουση πλησιάζει στα σύνορά μας.”

Η Τουρκία αύξησε τον αριθμό των σημείων παρατήρησης στην επαρχία που βρίσκεται υπό την κατοχή ανταρτών σε 38, μετά το θάνατο περισσότερων από 30 στρατιωτών σε μια επίθεση της Συριακής κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τη Ρωσία. Από τότε, έχει αναπτύξει συστήματα αεροπορικής άμυνας στο Idlib καθώς συνέχισε να αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή.

Η Αίγυπτος και η Τουρκία υποστηρίζουν αντιτιθέμενες πλευρές στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Λιβύη, με την Αίγυπτο να βρίσκεται στο πλευρό Χαλίφα Χάφταρ, μαζί με τη Γαλλία, τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Τουρκία υποστηρίζει την αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ Σάρατζ, με την αποστολή, στρατιωτών και μισθοφόρων τζιχαντιστώ, αλλά και όπλων παρά την απαγόρευση που υπάρχει στην περιοχή.

Λιβύη: Άμεση σύγκρουση τουρκικών & αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Αιγύπτου και της Τουρκίας έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους στη Λιβύη, καθώς το Κάιρο αναφέρει ότι γνωρίζει ακόμη και τις μικρότερες λεπτομέρειες για ό,τι συμβαίνει στη Λιβύη, ενώ η Άγκυρα παρομοιάζει τις προσπάθειές της στη χώρα με μέτρα κατά της εξέγερσης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »