Αμφισβητείται ανοικτά πλέον η ικανότητά του να ηγηθεί της χώρας
Ένας πρόεδρος στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ο Τζο Μπάιντεν ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία της πιο ισχυρής χώρας του πλανήτη εμφάνισε ένα πρόσωπο που μόνο σε πρόεδρο και δη των ΗΠΑ δεν παραπέμπει.

Ένα άνθρωπο ανίκανο να ελέγξει τις εξελίξεις γύρω του, να πάρει αποφάσεις και να ηγηθεί. Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που ξεσπά σε λυγμούς κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς το έθνος, μίλησε για τους νεκρούς Αμερικανούς Πεζοναύτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ από την βομβιστική επίθεση της ISIS-K.

Δεν ήταν όμως μόνο η κατάρρευσή του μπροστά στις κάμερες. Ήταν η γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, έχοντας ένα βλέμμα απλανές, χωρίς να εστιάζει κάπου που μόλις και με τα βίας κατόρθωνε να διαβάζει το teleprompter.

«Ένας τέτοιος πρόεδρος δεν μπορεί να ηγηθεί και δεν ταιριάζει για τις ΗΠΑ. Είναι κρίμα για τη χώρα μας», δήλωσε μετά την εμφάνισή αυτή, Αμερικανός κορυφαίος πολιτικός αναλυτής.

Αποκορύφωμα των αντιδράσεών του θεωρήθηκε η στιγμή που κρατούσε με τα χέρια το κεφάλι του, χωρίς να κρύβει τη συντριβή του. Το κύμα αντιδράσεων τόσο στα σχόλια στο you tube όσο και γενικότερα ήταν τεράστιο:

«Προδότη», ή «Εσύ τους σκότωσες», ήταν μερικά μόνο από τα χιλιάδες σχόλια αποδοκιμασίας για ένα πρόεδρο σε νευρικό κλονισμό. Ενώ οι ίδιοι αμφισβήτησαν ακόμη και την ικανότητά του να βρίσκεται στο οβάλ γραφείο.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε σχεδόν οκτώ ώρες μετά τις δύο εκρήξεις και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και ενημερώσεις τόσο στο γραφείο του όσο και στην αίθουσα διαχείρισης κρίσεων.

Μεταξύ των θυμάτων από τις επίθεση στην Καμπούλ είναι 12 Αμερικανοί στρατιώτες, ενώ άλλοι 15 τραυματίσθηκαν, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν συνολικά τους 200 σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν το απόγευμα της Παρασκευής οι New York Times.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »