Γύρισε “μπούμερανγκ” για τους Τούρκους η συμμαχία με τους τζιχαντιστές – Η Άγκυρα “ανέστησε” τον εφιάλτη της τρομοκρατίας

Πραγματικά ξεφτίλα για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην Συρία από βίντεο που δείχνει Τζιχαντιστές να απειλούν τους Τούρκους στρατιώτες. Την ίδια στιγμή έχουμε ένα κύμα άκρατης τρομοκρατίας που έχει εξαπλωθεί στις δύο πόλεις που κατέλαβαν οι δυνάμεις του Σαράτζ στη Λιβύη, ενδεικτικό του ποιος κάνει κουμάντο στην Τρίπολη. 

Κόσμος 14.04.2020 – 20:27461

Τέλος η συμμαχία Τούρκων-Τζιχαντιστών: Ολοκληρωτικός “εμφύλιος” για τον έλεγχο της Ιντλίμπ

Αρχικά το Συριακό Παρατηρητήριο έλαβε ένα βίντεο που δείχνει τζιχαντιστές να στέκονται δίπλα σε Τούρκους στρατιώτες σε διεθνή αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Λατάκια (Μ4) προς τα ΝΔ της πόλης Αλ-Ναϊράμπ στο ανατολικό Ιντλίμπ.

Σε αυτό, ένας από τους τζιχαντιστές ακούγεται να μιλάει χλευαστικά προς τους Τούρκους στρατιώτες λέγοντας “θα μας άρεσε πραγματικά να σας αποκεφαλίσουμε. Μην φοβάστε, δεν θα πάρουμε το κεφάλι σας μαζί μας, θα τα αφήσουμε στον αυτοκινητόδρομο”. Το πιο πιθανό εδώ είναι να μην καταλαβαίνουν την συριακή γλώσσα οι Τούρκοι. 

Οι τζιχαντιστές συνέχισαν όμως να χλευάζουν τους Τούρκους στρατιώτες χρησιμοποιώντας στρατιωτικούς όρους και ορολογία που είναι κοινώς γνωστή στους Σύρους.

Στο τέλος του βίντεο δείχνει επίσης τζιχαντιστές να προκαλούν προφορικά τους Τούρκους στρατιώτες χρησιμοποιώντας τουρκικούς όρους και αυτό δεν δικαιολογείται με τίποτα.

Στις 13 Απριλίου, πηγές του συριακού παρατηρητηρίου (SOHR) ανέφεραν ότι μια μεγάλη ομάδα τουρκικών μονάδων εισέβαλαν στο χώρο μιας διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από Τζιχαντιστές στον διεθνή δρόμο Λατάκια-Χαλέπι.

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν εκείνο το πρωί στην διαδήλωση μελών του ISIS που αντιτίθενται στη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Τα τουρκικά στρατεύματα έριξαν σκηνές, και δημιούργησαν ανθρώπινο τείχος μπροστά στους διαδηλωτές χτυπώντας μερικούς από αυτούς. Η κόντρα Τουρκίας και Τζιχαντιστών για την Ιντλίμπ μπορεί να αλλάξει ακόμα και το ρουν των γεγονότων στην Συρία εκτιμούν ειδικοί.

Χαοτικές ανατροπές στη Συρία: “Εμφύλιος” Τούρκων-τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ

Η περιοχή αυτού του συμβάντος βρίσκεται κοντά στο χωριό Tarnaba, ανατολικά του Ιντλίμπ.

Σηκώθηκαν σημαίες του ISIS στη Λιβύη

Στις δύο πόλεις τώρα που κατέλαβαν τουρκικές και λιβυκές δυνάμεις της κυβερνήσεως της Τρίπολης, έχουμε σωρεία εκτελέσεων ενώ σηκώθηκαν και τα λάβαρα του ισλαμικού κράτους, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί.

Η τοπική Φρουρά που ανήκει στο σώμα της Βεγγάζης, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, ότι αυτές οι πράξεις από τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από ορισμένες χώρες, δεν θα αποθαρρύνουν τις λιβυκές ένοπλες δυνάμεις και τον λαό της Λιβύης από τις προσπάθειές τους να απαλλάξουν τη χώρα από τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση του Σάρατζ.

Η ίδια δύναμη επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Λιβύης του στρατηγού Χαφτάρ, στον ευγενή πόλεμό της κατά της τρομοκρατίας, για τη διάδοση της ασφάλειας και της σταθερότητας σε ολόκληρη τη Λιβύη.

Με αυτό το σκηνικό ούτε στην Συρία ούτε στην Λιβύη θα δουν “προκοπή” ποτέ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και αυτό είναι πλέον πιο σίγουρο από ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »