Ο Ευάγγελος Παπανούτσος μας έλεγε ότι η λογική εξετάζει τα προϊόντα της σκέψης, ελέγχει την αλήθεια και την αξία των επιχειρημάτων. (Λογική Ευ. Παπανούτσος).

Φαίνεται όμως ότι η εποχή μας δεν έχει και πολύ ανάγκη τη λογική, και αυτό γιατί εκείνη έχει μεταναστεύσει και έχει δεχτεί για κηδεμόνες της και προστάτες της, το παράλογο, τις αντιφάσεις, τα ψεύδη, τις παραδοξότητες.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Φάουτσι αλλά και δημοσιευμάτων πολλών ερευνητών ότι ο κορωνοϊός υπήρξε προϊόν εργαστηριακών ερευνών στο Ινστιτούτο Ιολογίας στην Γουχάν, βάζει βόμβα στα θεμέλια των ακλόνητων επιχειρημάτων που παπαγάλιζαν κάποτε οι εγχώριοι και ξένοι τεχνικοί της υγείας λέγοντάς μας ότι ο ιός αποτελεί προϊόν της φύσης.

Θορυβώδεις μασκαράτες ειδικών του παγκόσμιου συστήματος για σχεδόν δύο χρόνια πριμοδοτούσαν το ανάποδο της λογικής. Αλλά η πλειοψηφία των πολιτών ήξερε ότι ο κορωνοϊός ήταν κατασκευασμένος και όχι γιατί έκαναν κάποια έρευνα, αλλά γιατί όταν η λογική σκοντάφτει στις τιμές της αλήθειας και του ψεύδους οι πολίτες εμπιστεύονται το ένστικτο που αποτελεί την πιο εμβριθή περίσκεψη.

Όσο λοιπόν και αν οι σκοτεινοί κλόουνς έκαναν το άσπρο μαύρο, όσο και αν υποστήριζαν ένα ψέμα που έλεγε ψέματα και έστηναν ένα ορατόριο ατελείωτο με οκτωήχους τρόμου οι περισσότεροι από τους πολίτες υποψιάζονταν ό,τι κάτι βρωμάει στην ιατρο-υγειονομική παράγκα της Διεθνούς Υποταγής.

Ο Σφύρος Δρεπάνης (κατά κόσμον Γιάννης Σκαρίμπας, έτσι υπέγραφε σε πολιτικά του κείμενα) έγραφε παίρνοντας ένα ωραίο τσιτάτο από τον Ντοστογιέφσκι (Αδελφοί Καραμαζώφ) ότι εκεί που κάποιος θέλει να πείσει με έτοιμα σχήματα ψευδολογίας όλα μεταμορφώνονται: «Ο ίσκιος ενός αμαξά, με τον ίσκιο μιας βούρτσας έσβηνε τον ίσκιο μιας άμαξας».

Συσπειρωμένοι σαν ελατήριο μεγαλο-φυλλάδες, τηλεοπτικοί σταθμοί, κομιτάτα ειδημόνων, δημοσιογράφοι ως γραφεία τύπου φαρμακευτικών εταιρειών, αρχιερείς, μαζί με ύποπτες ψυχοσυνθέσεις πολιτικών όλοι φλυαρούσαν άσκοπα για την εκδίκηση της φύσης απέναντι στον άνθρωπο.

Φώναζαν και φωνάζουν τροφοδοτώντας φόβους ωκεάνιους και συναγερμούς μακρύβουους, ότι η Χιροσίμα δεν έληξε ακόμη, μάθετε να ζείτε με τον τρόμο, κάνετε φίλο σας το φόβο, γιατί έπεσε μια νέα βιολογική ατομική βόμβα στον πλανήτη. Αυτά μας λένε τα αμλετικά φαντάσματα της νεοταξικής εποχής.

Και μας παροτρύνουν να στρατευτούμε στο νέο πατριωτισμό της ζωής που γίνεται με το μπόλι και αποτελεί τη νέα υπογραφή υγειονομικών πολιτικών φρονημάτων.

Μόνο όταν μπολιάζεσαι είσαι καλός πατριώτης της Διεθνούς Υποταγής. Βλέπεται ο νέος πατριωτισμός δεν είναι ο παλιός αδρός μαχητικός πατριωτισμός που συνέπλεε με τις ανανεωτικές πρωτοτυπίες των ιδεών, αλλά η προσταγή του «κάνε αυτό που σου λέω για να σωθείς» πρόκειται για εξουσιαστική «συμβουλή της σωτηρίας» που ορθοτομεί και εξευγενίζει το χρονικό της υποταγής.

Ιατρογνωμικές μεγαλορητορείες, πολιτικές προσταγές, σε καλούν να συνθηκολογήσεις στο νέο τρόπο ζωής που επιβάλλει ένας κατασκευασμένος ιός από κάποιο σκοτεινό κινεζικό εργαστήριο. Με στόμφο μας λένε περιορίστε την ελευθερία ή καλύτερα περιφρονείστε την ελευθερία και μπείτε στα μπακαλοδεύτερα του νέου πολιτικό-κοινωνικού βιοπορισμού.

Γι’ αυτό πρέπει να συντηρείτε πίστεις που στηρίζονται μόνο σε αποδείξεις αλχημικών αποφάσεων (συμπερασμάτων) και σε προτάσεις (προκείμενες) που έχουν οι ίδιες ανάγκη να αποδειχτούν.

Μέσα σ’ αυτές τις εσώκλειστες εικόνες της ανθρώπινης ιστορικής ταλαιπωρίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετά μεγάλης προσπάθειας επιβάλλει το πάσο/διαβατήριο του μπολιασμένου ως καλοτυχία και εύνοια, αλλά και ως διαχωρισμό των πολιτών.

Γιατί ανεξάρτητα τι λέει ο ίδιος, το διαβατήριο δογματίζει τις ιδέες του νέου μπολιασμένου πατριώτη με τις περιγραμμένες του ιδιότητες και τα παραπάνω προνόμια του, από τον μη – μπολιασμένο και ριπτασμένο πολίτη.

Όμως κουβέντα δεν λέει και ο ίδιος και οι ιατρογνώμονες για τα θύματα από τα μπόλια, για τους πολίτες με τις παρενέργειες, (ξαφνικά έπεσε πανδημία στη χώρα από θρομβώσεις) αλλά στη φρενήρη δίνη ενός άκαρπου καλπασμού του μπολιασμένου νέο-ανθρώπου – γιατί και αυτό ελέγχεται, χρειάζεται χρόνος για να δούμε αν το μπόλι είναι και ασφαλές και αποτελεσματικό – νομοθετούνται κορωνοϊό-καθαρμοί με νέες ιερουργίες.

Αν θέλουμε όμως να τιμήσουμε τη λογική ας κάνουμε μια μόνο μέτρηση. Ας μετρήσουμε πόσους ξαφνικούς θανάτους είχαμε πέρσι που δεν υπήρχαν τα μπόλια και πόσους εφέτος, ας μετρήσουμε πόσες θρομβώσεις είχαμε πέρσι και πόσες εφέτος.

Αποτελεί πλήρη αυταπάτη να πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούμε να καταργήσουμε τη λογική. Δεν εξορκίζεται η λογική από τη ζωή.

Με την απάθεια μας όμως, μάθαμε να ζούμε κάτω από μια πανδημία της συναίνεσης και κάτω από μια αυτοκινούμενη ζωή της μετάλλαξης. Στο εξής όλα θα μεταλλάσσονται, ιοί, άνθρωποι, αξίες, τόσο γρήγορα που θα ξεπερνούν την ταχύτητα των συμβάντων.

Να γιατί μας προετοιμάζουν για μια νέα πιο απειλητική μετάλλαξη του ιού, που έχει προέλευση το Βιετνάμ και όπως δήλωσε και ο επικεφαλής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου και Κέντρου Ανάπτυξης Εμβολίων του Τέξας, Πίτερ Χότεζ στο αμερικανικό δίκτυο NBC :«Θα υπάρξει Covid-26 και Covid-32 εάν δεν κατανοήσουμε πλήρως την προέλευση της Covid-19».

Τελικά έγινε σκόνη η ανοησία περί συνωμοσιολογίας και άλλα τέτοια ανέκδοτα, που διατράνωναν κάποιες επιστημονικές ευκοιλιότητες όταν κάποιοι άλλοι μιλούσαν για κατασκευή του ιού. Ο ιός είναι ένα μεγάλο πείραμα και η επιστήμη από τότε που αποδέχθηκε ότι οι προτάσεις και τα πρωτόκολλα δεν χρειάζονται επαλήθευση συνθηκολόγησε με τους κηδεμόνες της ιστορίας.

Εκείνο που θα προκύψει εκ των πραγμάτων τώρα πια, για να παραφράσουμε τον Οδυσσέα Ελύτη είναι, ή τα έθνη θα παραδοθούν στη σφήκα και στο ξινόχορτο, ή η βιοτεχνολογική ιατροπολιτική θα καεί στα κεριά της Ανάστασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »