Τι υποστηρίζει δημοσιογράφος των ΝΥΤ
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έχει πει σε «πολλούς ανθρώπους» ότι θα ως Πρόεδρος των ΗΠΑ «μέχρι τον Αύγουστο», αυτό υποστήριξε η δημοσιογράφος των «New York Times», Μάγκι Χάμπερμαν.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, η Μάγκι Χάμπερμαν ανέφερε: «Ο Τραμπ έχει πει σε πολλούς ανθρώπους, με τους οποίους έρχεται σε επαφή, ότι αναμένει ότι θα αποκατασταθεί (σ.σ. ως Πρόεδρος των ΗΠΑ) έως τον Αύγουστο».

Η ίδια, ακόμα, επεσήμανε πως ο Ντόναλντ Τραμπ «αντιμετώπισε την πιθανότητα κατηγορίας από το Εισαγγελικό Γραφείο του Μανχάταν», αν και εκείνος έχει επικεντρωθεί στις ακροάσεις σχετικά με τον έλεγχο των τελευταίων προεδρικών εκλογών.

Πάντως, η προαναφερθείσα ανάρτηση της Μάγκι Χάμπερμαν συνοδευόταν από ένα βίντεο ενός ρεπορτάζ του CNN σχετικά με τον πρώην σύμβουλο Ασφαλείας της χώρας, Μάικλ Φλιν, που φαίνεται να προτείνει πραξικόπημα στις ΗΠΑ το οποίο να μοιάζει με εκείνο στη Μιανμάρ.

Επισημαίνεται ότι, τη Δευτέρα (31/05), ο Μάικλ Φλιν σε συνέδριο του δόγματος QAnon στο Τέξας, φάνηκε να τάσσεται υπέρ ενός πραξικοπήματος στις ΗΠΑ παρόμοιου με εκείνου στη Μιανμάρ.

Στη συνέχεια, ο ίδιος επανήλθε με διευκρινιστική δήλωση μέσω Telegram, αναφέροντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος για οποιοδήποτε πραξικόπημα στην Αμερική και δεν ζήτησα ανάλογες ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε να αποδεχτεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, κάνοντας λόγο για «μαζική απάτη».

Μάλιστα, στις 6 Ιανουαρίου, οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ για να αποτρέψουν την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος κατηγορήθηκε από τους Δημοκρατικούς για υποκίνηση της εξέγερσης.

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στην εισβολή στο Καπιτώλιο, οδηγήθηκε σε δίκη αποπομπής, αλλά αθωώθηκε από τη Γερουσία και αποκλείστηκε από τα κυρίαρχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »