Οργή επικρατεί στην κοινωνία, καθώς η «ανάσα» από το lockdown που είχε προαναγγελθεί από κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους δεν ήρθε ποτέ, καθώς το μόνο «χαλάρωμα» που προχώρησε η κυβέρνηση ήταν να ανοίξει τα… κομμωτήρια και να επεκτείνει για ένα δίωρο την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα ξεκινά από τις 21.00.
Αυτό δεν συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση φοβάται ότι θα ανέβουν… τα κρούσματα, άλλωστε μετά το ρεκόρ των 3465 κρουσμάτων και των 630 διασωληνωμένων μετά από 5 μήνες lockdown είναι φανερό πως το lockdown το οποίο η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που εφαρμόζει τόσο αυστηρά δεν αποδίδει, κάτι που παραδέχθηκαν και οι ίδιοι λοιμωξιολόγοι.

Μάλιστα πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ένα πίνακας από την Δημοκρατία ο οποίος πραγματικά σοκάρει για την αυστηρότητα και την καταστροφικότατα του lockdown στην Ελλάδα:


Όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να άρει το αποτυχημένο lockdown για δύο λόγους:

α) Αν το άρει ενώ τα κρούσματα δεν έχουν πέσει θα είναι ομολογία καταστροφικής αποτυχίας, αφού ουσιαστικά θα αποτελεί παραδοχή πως εδώ κι ένα χρόνο ταλαιπωρεί και καταστρέφει τσάμπα τους Έλληνες.

β) Η ανεργία θα χτυπήσει κόκκινο και εκατομμύρια Έλληνες θα ανακαλύψουν πως η δουλειά που είχαν πριν 5 μήνες «εξαφανίστηκε» λόγω των ανώφελων απαγορεύσεων της κυβέρνησης, κάτι που θα δημιουργήσει κλίμα λαϊκής οργής και δημοσκοπικής καταστροφής.

Με λίγα λόγια αν η κυβέρνηση ανακοινώσει τώρα την άρση του lockdown (όπως είναι το λογικό) θα πρέπει ταυτόχρονα να παραιτηθεί, καθώς θα αποδεχθεί ότι με την πολιτική της κατάφερε το μέγιστο αρνητικό αποτέλεσμα: Κατέστρεψε ΚΑΙ την οικονομία ΚΑΙ την υγεία.

Έτσι κυβέρνηση έχει αυτοπαγιδευτεί, αφού πλέον έχει στηρίξει τόσο πολύ την πολιτική του lockdown η οποία κατέστρεψε οικονομία και υγεία που πλέον δεν έχει άλλη επιλογή από το να το παρουσιάσει ως επιτυχία, κάτι που βέβαια είναι δύσκολο να συμβεί με ρεκόρ κρουσμάτων.

Έτσι το σχέδιο της κυβέρνησης για να μείνει στην εξουσία είναι απλό: Συνέχιση lockdown ανεξάρτητα από το οικονομικό κόστος για τους πολίτες μέχρι να έρθουν οι πρώτοι τουρίστες το Πάσχα, ώστε ν μετριαστεί η λαϊκή οργή και να πει «να σας σώσαμε».

Γιατί νομίζεται ότι παρακαλάνε μέχρι και τους Ρουμάνους να στείλουν τουρίστες όσο πιο γρήγορα γίνεται;

Πλέον δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου οι πιο μοιραίοι πρωθυπουργοί της τελευταίας 25ετιας. Και οι δύο βρέθηκαν μπροστά σε μια πρωτοφανή κρίση και οι δύο πήραν αποφάσεις που «τελείωσαν» τη χώρα για γενιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »