Με νέες απαγορεύσεις και πρόστιμα προσπαθεί η κυβέρνηση… να «καταπολεμήσει» την πανδημία.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή νέα μέτρα για τις καφετέριες και το take away σε όσα καταστήματα της εστίασης λειτουργούν την περίοδο της πανδημίας, καθώς με τις νέες απαγορεύσεις μπαίνει «φρένο» στην παραμονή των καταναλωτών είτε σε εξωτερικό είτε σε εσωτερικό χώρο.

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό «χτύπημα» στον τομέα της εστίασης, καθώς τα συγκεκριμένα καταστήματα λειτουργούν μόνο με το take away και το delivery εδώ και αρκετούς μήνες. Μία τέτοια ρύθμιση αναμένεται να πλήξει τις επιχειρήσεις ακόμη περισσότερο.

Μάλιστα η ρύθμιση που απαγορεύει την παραμονή πελατών ισχύει και για τα δύο επίπεδα επιτήρησης, «κίτρινο» και «κόκκινο».

Πιο συγκεκριμένα, η τροποποίηση αφορά το σημείο 17 του πίνακα της παραγράφου 1Β στο άρθρο 1 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ Β’ 341).

Η απόφαση πλέον αλλάζει και αναφέρει «οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».

Οι παραβάτες του μέτρου, πολίτες και υπεύθυνοι επιχειρήσεων, θα πληρώνουν πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης του.

Στο άρθρο 6 της ΚΥΑ αναφέρονται τα πρόστιμα:

«Παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), σύμφωνα με το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1.

Διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο

Διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη».

Σημειώνεται πως τα παραπάνω τίθενται σε ισχύ από αύριο, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Όπως καταλήγει η ΚΥΑ, «η παρούσα ισχύει από την 2α Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00 έως και τις 8 Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »