”Διμερής συμφωνία”
Σε συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, έφτασε η Κύπρος, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

«Θα είναι διμερής συμφωνία. Εγκρίθηκε προ δεκαπενθημέρου η εν λόγω απόφαση» ανέφερε ο κύριος Κούσιος, όπως μεταφέρει το sigmalive. Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, οι δύο χώρες έφτασαν σε συμφωνία για την προμήθεια συνολικά 50.000 δόσεων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένεται να κάνει χρήση του εμβολίου στον πληθυσμό της όταν αυτό λάβει το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες

Το εμβόλιο, να σημειωθεί, πως έχει αποτελεσματικότητα που «αγγίζει» το 92% και είναι αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικίες.

Όπως κατέστησε σαφές ο επικεφαλής του ερευνητικού Ινστιτούτου «Γκαμαλέγια» που ανέπτυξε το εμβόλιο, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 που καταχωρήθηκε παγκοσμίως, δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις και είναι το ίδιο αποτελεσματικό ανεξαρτήτου ηλικίας.

«Το Sputnik V παρουσίασε την ίδια αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες» είπε και τόνισε πως παρά τις αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα για άτομα 60 ετών και άνω, «ωστόσο αυτό τελικά δεν ισχύει».

«Μεταξύ των τεσσάρων έως έξι εμβολίων που έχουν κυκλοφορήσει μαζικά σε όλο τον κόσμο, το Sputnik V προφανώς κατατάσσεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του», σημείωσε ο Γκίντσμπουργκ, υποστηρίζοντας ότι η δράση του εμβολίου θα είναι πολύ μεγάλη.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως έχουν ήδη ξεκινήσει ξεχωριστές κλινικές δοκιμές του Sputnik V σε ασθενείς με καρκίνο.

«Ξεκίνησαν ξεχωριστές δοκιμές σε ασθενείς με όγκους», δήλωσε, σημειώνοντας ότι η χημειοθεραπεία αποτελεί τη μόνη αντένδειξη για τον εμβολιασμό. Όσον αφορά άλλες περιπτώσεις, ο ίδιος προειδοποίησε ότι μόνο τα άτομα με σοβαρές αλλεργίες δεν συνίσταται να εμβολιαστούν.

«Μόνο άτομα που έχουν ιστορικό σοβαρών αλλεργικών επιπλοκών, όπως αγγειοοίδημα ή υπέστησαν αναφυλακτικό σοκ για άγνωστους λόγους δεν συνιστάται να εμβολιαστούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »