Στηρίζει Ρ.Τ.Ερντογάν
Αντίθετα αποτελέσματα φέρνει η επιστολή των 103 απόστρατων αξιωματικών του τουρκικού Ναυτικού στον Ρ.Τ.Ερντογάν, οι οποίοι εκφράστηκαν υπέρ της συνθήκης του Μοντρέ και δήλωσαν αντίθετοι στην ισλαμοποίηση του στρατεύματος και εν γένει δήλωσαν αντίθετοι με την πολιτική Ερντογάν σε όλα τα επίπεδα: Αντί να στραφούν κατά του Τούρκου προέδρου τα τουρκικά κόμματα, το μεν κεμαλικό κόμμα του Κιλιντσάρογλου έχει «παγώσει» και δεν έχει εκδώσει ούτε μία ανακοίνωση στήριξης και όλα τα δεξιά κόμματα, όπως αυτό της επικεφαλής του δεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, τάχθηκαν εναντίον τους!

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η Μεράλ Ακσενέρ κατηγόρησε τους απόστρατους ότι «Δεν έκαναν το καθήκον τους, όταν ήταν εν ενεργεία στρατιωτικοί και η Ελλάδα εισέβαλλε και κατέλαβε νησιά του Αιγαίου που δεν είναι ελληνικά»!

Η Μεράλ Ακσενέρ τους κατηγόρησε ότι «Έγιναν προδότες και άφησαν την Ελλάδα να καταλάβει τουρκικό έδαφος» αναφερόμενη στα 18 ελληνικά (από όλες τις συνθήκες) νησιά του Αιγαίου στα οποία έχουν αναπτυχθεί ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις για να τα προστατέψουν!

«Η δήλωση των 103, που εκδόθηκε μέσα στη νύχτα, μας θυμίζει στρατιωτικά τελεσίγραφα.

Θα δώσει την ευκαιρία στην εξουσία να το εκμεταλλευτεί.

Αυτό που έκαναν είναι μια ανοησία, σαχλαμάρα. Τέτοιες μεταμεσονύχτιες ανακοινώσεις αξιωματικών, αποστράτων αξιωματικών, μελών ενόπλων δυνάμεων, θυμίζουν τα πραξικοπήματα που συνέβησαν στην Τουρκία και επανέρχεται το υποσυνείδητο» πρόσθεσε η Ακσενέρ.

Όλα αυτά ενώ θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί την συγκυρία και να δηλώσει την στήριξή της στους συγκεκριμένους, αλλά φαίνεται ότι το τουρκικό πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει οριστικά, μετά το πραξικόπημα του 2016.

Η «λύκαινα», όπως είναι το «χαϊδευτικό» της Μεράλ Ακσενέρ, μάλιστα, σε προχθεσινή δημοσκόπηση πέρασε μπροστά από τον Ρ.Τ.Ερντογάν σε δημοφιλία όταν η πλειοψηφία των Τούρκων απάντησε ότι την νιώθει πιο κοντά της από ότι τον Τούρκο πρόεδρο.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση «ποιον αισθάνεται ο πολίτης πιο κοντά του, τον Ερντογάν ή τη Μεράλ Ακσενέρ», η δεξιά ηγέτης αγγίζει περισσότερο την τουρκική κοινή γνώμη πλέον με 44,1%, έναντι 39,5% του Τούρκου προέδρου!

Υπό αυτή την έννοια η στήριξή της στον Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ακόμα πιο σημαντική.

Ατυχώς η επιστολή των 103 αποστράτων φαίνεται ότι συσπειρώνει δυνάμεις γύρω από τον Ρ.Τ.Ερντογάν και μάλιστα με ακόμα πιο ακραία ρητορική κατά της Ελλάδας απ’ότι εκφράζει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, όπως η Μ.Ακσενέρ.

Όσο για τους «103» απόστρατους, το μέλλον τους μάλλον δεν είναι ευοίωνο: Ήδη, η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για την επιστολή των 103 απόστρατων. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΡ Φατίχ Σαχίν. «έχουμε να κάνουμε με μια δήλωση που έχουμε συναντήσει πολλές φορές στην ιστορία της δημοκρατίας μας, αποτελεί έγκλημα κατά της συνταγματικής τάξης. Θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση».

Αύριο Δευτέρα θα συγκληθεί η κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (ΑΚΡ) στον απόηχο της κοινής δήλωσης 103 απόστρατων αξιωματικών, ενώ σήμερα δόθηκαν στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους, σα να επρόκειτο για εγκληματίες.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην Άγκυρα, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα.

Στην προχθεσινή δημοσκόπηση το AKP με το ΙΥΙ (Μ.Ακσενέρ) και το MHP, με το οποίο ήδη συμμαχεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν, συγκεντρώνουν περίπου το 54% των ψήφων!

ΑΚΡ 33.2%

CHP 26.8%

IYI 13.8%

HDP 9.7%

MHP 6.9%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »