Η Τουρκία φαίνεται να κάνει “μισό βήμα πίσω”
Όπως φαίνεται τελικά η Τουρκία αποφάσισε να μην συνεχίσει τους “τσαμπουκάδες” την ημέρα της Εθνικής μας επετείου, κάτι που μπορεί να οφείλεται στην ρωδικά προσέγγιση στην Αθήνα με την επίσκεψη Λαβρόφ, μπορεί όμως να είναι και κάποιο “παιχνίδι” του Ερντογάν που “αγαπά” να δίνει σόου επιθετικότητας σημαντικές για την Τουρκία ημερομηνίες.

Σε ένα “συνεχόμενο” θρίλερ με απανωτές Navtex στο Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, φαίνεται πως η Άγκυρα κάνει “μισό βήμα πίσω” και δείχνει να σέβεται έστω στα “χαρτιά” την εθνική επέτειο της χώρας μας.

Την ακύρωση δύο Navtex που είχαν αναγγείλει Ελλάδα και Τουρκία, ανακοίνωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Στην ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων στην «καρδιά» του Αιγαίου, στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου προχώρησε η Τουρκία το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στη συνέχεια η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex μόνο για αύριο, 27 Οκτωβρίου, στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η Τουρκία ακύρωσε άλλες δυο, οι οποίες ωστόσο δεν απασχολούν τις ελληνικές αρχές, καθώς είναι σε περιοχές δικής της δικαιοδοσίας στα Νότια Παράλια της στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η Τουρκία ακύρωσε άλλες δυο, οι οποίες ωστόσο δεν απασχολούν τις ελληνικές αρχές, καθώς είναι σε περιοχές δικής της δικαιοδοσίας στα Νότια Παράλια της στη Μεσόγειο.

Δείτε την ενημέρωση με την οποία ακυρώνει τη Navtex:

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε κάνει δημοσίως λόγο, περί μορατόριουμ ασκήσεων κατά τις εθνικές εορτές Ελλάδας και Τουρκίας (28 και 29 Οκτωβρίου). Η πρόταση του κ. Στόλτενμπεργκ είχε γίνει αποδεκτή κατά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Αμύνης. Ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε κάνει λόγο για «πολύ ευπρόσδεκτο βήμα», ενώ επαίνεσε την Αθήνα και την Αγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση». Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, η Τουρκία έσπασε το μορατόριουμ ανακοινώνοντας ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (ανατολικά του Καστελλόριζου) για το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »