Προς νέα κρίση;
Ξαφνική κινητοποίηση έχουμε από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα με την Αρμενία.

Σύμφωνα με πηγές από την Ρωσία, παρά το τέλος της ένοπλης σύγκρουσης στο Καραμπάχ, η κατάσταση στην περιοχή γίνεται επικίνδυνη.

Όπως αναφέρει το Avia.pro, Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας. Ταυτόχρονα έχουμε την εμφάνιση επιθετικών ελικοπτέρων και τανκ.

Πριν από λίγες ώρες, τουρκικό μεταγωγικό προσγειώθηκε στην περιοχή Ygdir, όπου ”ξεφόρτωσε” στρατιώτες και πυρομαχικά στα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή, οι Αζέροι μπήκαν και στο Λατσίν. Σύμφωνα με τη RIA Novosti, πρόκειται για μία από τις τρείς περιοχές που παρέδωσαν οι Αρμένιοι στους Αζέρους έπειτα από την εκεχειρία που υπέγραψαν στις 9 Νοεμβρίου. Ήδη οι Αζέροι έχουν πάρει τις περιοχές του Αγκντάμ και του Καλμπατζάρ.

Η Τουρκία όμως από την στιγμή που κανείς δεν την εμποδίζει, θέλει να δημιουργήσει εντάσεις και στην Μ.Ανατολή.

Οι Ειδικές Δυνάμεις του Κατάρ συνεχίζουν να εκπαιδεύονται από το προσωπικό των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με ΜΜΕ της Τουρκίας.

Σκοπός της τουρκικής παρουσίας στο Κατάρ, είναι η άσκηση πιέσεων και η υλοποίηση ψυχολογικών επιχειρήσεων (ΨΕΠ) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τη δημιουργία συνθηκών αντίστοιχες με αυτές στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο.

Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ενιαίο ισλαμικό τόξο που θα στοχεύει ΗΑΕ, Αίγυπτο, Ισραήλ και όσους αντιστέκονται στα νεο-οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν, επεκτείνοντας παράλληλα τη διεθνή παρουσία της στην περιοχή του Κόλπου. Μόνο που αυτό θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην περιοχή και σίγουρα η Σ. Αραβία και τα ΗΑΕ δεν θα επιτρέψουν στην Τουρκία να διεκδικήσει αυτά που επιθυμεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »