Παγκόσμιο κέντρο ισλαμικής τρομοκρατίας η Τουρκία εξάγει βία και τρόμο σε Μεσόγειο, ΕΕ και Αφρική
Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αποκάλυψαν την ύπαρξη δύο Αιγυπτίων αρχιτρομοκρατών με έδρα την Τουρκία, ως τους «ηγέτες της αιγυπτιακής οργάνωσης HASM», το ακρωνύμιο του Harakat Sawa’d Misr (Arms of Egypt Movement), με αποστολή τους την πτώση του σημερινού αιγυπτιακού καθεστώτος του Αλ Σίσι.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για ένα τεράστιο τρομοκρατικό δίκτυο με έδρα την Τουρκία, αποκαλύπτοντας το βαθμό στον οποίο οι ριζοσπάστες Τούρκοι Ισλαμιστές έχουν εμπλακεί στην δημιουργία παρακλαδιών της ισλαμικής τρομοκρατίας κατά ολόκληρων χωρών.

Οι αμερικανικές αρχές και συγκεκριμένα το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ όρισε την ισλαμική οργάνωση HASM ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση, εντείνοντας τις κυρώσεις εναντίον της, και θέτοντας την στον ειδικό κατάλογο με τις παγκόσμιες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η HASM, ιδρύθηκε το 2015, και εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2016 διεκδικώντας την ευθύνη για τη δολοφονία ενός ανώτερου αστυνομικού στο Fayoum, μια πόλη νοτιοδυτικά του Καΐρου.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση κατηγορεί την HASM ότι είναι η ένοπλη πτέρυγα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την περιέγραψε ως μια «βίαιη τρομοκρατική οργάνωση», οι ηγέτες της οποίας «έχουν σχέσεις με την Αιγυπτιακή Μουσουλμανική Αδελφότητα».

Η οργάνωση αυτή τώρα, φέρεται να εισήλθε πλέον σε μια νέα φάση, «Ιερού πολέμου και αντίστασης» εναντίον της αιγυπτιακής κυβέρνησης του προέδρου Αλ Σίσι.

Η οργάνωση HASM έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία ενός αξιωματούχου της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αιγύπτου, ενώ έχει στο ενεργητικό της μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην μεγάλου μουφτή της Αιγύπτου, τοποθετώντας βόμβα σε αυτοκίνητο, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 20 άτομα έξω από μεγάλο νοσοκομείο του Καΐρου.

Ένα από τα αποτυχημένα σχέδια της οργάνωσης που πατρονάρει και χρηματοδοτεί η Τουρκία, αφορούσε και επιθέσεις κατά τη διάρκεια των εορτασμών των Χριστουγέννων στην Αίγυπτο.

Ο Alaa Ali Ali Mohammed al-Samahi και ο Yahya al-Sayyid Ibrahim Musa, είναι οι δύο Αιγύπτιοι ηγέτες της HASM, οι οποίοι, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε μια λίστα τρομοκρατών που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Musa και ο Samahi είναι δύο ηγέτες με έδρα στην Τουρκία, με τον τελευταίο να κατέχει επιχειρησιακό ρόλο και να «συμμετέχει στον προγραμματισμό των επιθέσεων, ενώ φέρεται να διαχειρίζεται και πτυχές των οικονομικών και της κατανομής των πόρων της οργάνωσης».

Οι αποκαλύψεις του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αναφέρουν ότι ο Musa έχει τουρκικό διαβατήριο, το οποίο διευκολύνει τις δραστηριότητές του, παρέχοντάς του ταξίδια χωρίς βίζα σε 110 χώρες.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο, λίγες μέρες αφότου ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φιλοξένησε τους ανώτερους ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρόι Γκιλάντ, ο Ισραηλινός επικεφαλής για θέματα Τουρκίας, επέκρινε την Άγκυρα για την παροχή διαβατηρίων σε δώδεκα μέλη της Χαμάς, κάτι που αποκάλυψε για πρώτη φορά η έκθεση του Telegraph.

Εκτός από την παροχή διαβατηρίων και την φιλοξενία ισλαμιστών εξτρεμιστών, η Τουρκία διαθέτει και δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που υποκινούν την βία, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας Αιγυπτίων αξιωματούχων και ατόμων ΛΟΑΤ.
Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι η νέα κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν, θα πιέσει ασφυκτικά την κυβέρνηση Ερντογάν να σταματήσει να φιλοξενεί, να βοηθά και να εκπαιδεύει ισλαμιστές εξτρεμιστές μαχητές.

Από το 2019, η Ουάσιγκτον έχει ορίσει πολυάριθμες οντότητες και άτομα με έδρα την Τουρκία, τα οποία συνδέονται με ένα ευρύ φάσμα τζιχαντιστικών οργανώσεων, όπως η Αλ Κάιντα, η Χαμάς, η Ισλαμική Επανάσταση Φρουρά Σώμα-Quds, και το Ισλαμικό Κράτος, καθώς και η HASM.

Σε μια συνομιλία τον Δεκέμβριο του 2019 με το συντακτικό συμβούλιο The New York Times, ο εκλεγμένος Πρόεδρος Joe Biden χαρακτήρισε τον Ερντογάν «αυτοκράτορα» και πρόσθεσε: «Πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα».

Πιθανές πιέσεις της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θα πρέπει να εμποδίσει την Ουάσινγκτον να επιδιώξει την εξάλειψη τέτοιου τύπου οργανώσεων με έδρα την Τουρκία.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό η Τουρκία χρηματοδοτεί, βοηθά και εκπαιδεύει, σωρεία τρομοκρατικών ισλαμικών οργανώσεων που απειλούν ολόκληρη την ΕΕ, την Αφρική και την Μ.Ανατολή. Πρόκειται για τον μυστικό στρατό του Ερντογάν που έχει εξελιχθεί στον χειρότερο πρόεδρο χώρας στον κόσμο μαζί βέβαια με τον Βορειοκορεάτη ομόλογο του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »