Τί πρέπει να περιλαμβάνει; – Ειδική ανάλυση
Η«παλλαϊκή άμυνα» εμπεριέχει μαζί με την εξωτερική και την εσωτερική ασφάλεια σε όλη την επικράτεια της χώρας, με έμφαση βεβαίως στις παραμεθόριες περιοχές.

Η ανάγκη προστασίας του ελληνικού άμαχου πληθυσμού σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, μετά την εγκατάσταση πληθώρας μεταναστών στην ελληνική ενδοχώρα.

Από πληροφορίες πηγής συνήθους αξιοπιστίας, γίνεται λόγος για λήψη μέτρων από την Κυβέρνηση στο πλαίσιο της «παλλαϊκής άμυνας», για εκπαίδευση αλλά και δημιουργία Μονάδων κινητής εφεδρείας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η «παλλαϊκή άμυνα» εμπεριέχει μαζί με την εξωτερική και την εσωτερική ασφάλεια σε όλη την επικράτεια της χώρας, με έμφαση βεβαίως στις παραμεθόριες περιοχές

Εσωτερική ασφάλεια
Η ελληνική αστυνομία καλείται να ελέγξει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας με τις ολοένα αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές.

Οι απαιτήσεις ελέγχου και αστυνόμευσης των ημιαστικών και αγροτικών περιοχών της χώρας μας θα αυξηθούν δραματικά, ειδικά μετά την μετεγκατάσταση μεταναστών.

Η ανάγκη προστασίας του ελληνικού άμαχου πληθυσμού σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, μετά την εγκατάσταση πληθώρας μεταναστών στην ελληνική ενδοχώρα.

Η φύλαξη μη στρατιωτικών στόχων μέσης και υψηλής αξίας στο εσωτερικό της χώρας σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης, θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης φροντίδας, αφού είναι βέβαιο ότι μεταξύ των εισερχόμενων στη χώρα μας μεταναστών περιλαμβάνονται και λίαν εκπαιδευμένοι από την Τουρκία, σε επιχειρήσεις αποσταθεροποιήσεως και ερημώσεις ενδοχώρας.

Για παράδειγμα, με ποιες δυνάμεις και με τι μέσα (οπλισμό-οχήματα-επικοινωνίες) θα ασφαλιστούν οι οδικές και σιδηροδρομικές γέφυρες προκειμένου αρχικά οι φίλιες στρατιωτικές δυνάμεις, ενεργού στρατού και επιστρατευόμενες να κινηθούν προς τη Θράκη με ασφάλεια σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για την τήρηση της απρόσκοπτης ροής εφοδίων-υλικών και μέσων από τα μετόπισθεν προς τα εμπρός μαχόμενα τμήματα;

Ποιος θα αποτρέψει εκπαιδευμένους για πρόκληση δολιοφθορών πράκτορες-«μετανάστες», που θα επιχειρήσουν κατόπιν εντολής σε συγκεκριμένο χρόνο, δολιοφθορές σε κρίσιμες εγκαταστάσεις;

Από το παραπάνω παράδειγμα τίθεται άμεσα το πρόβλημα του στενού ελέγχου-αστυνόμευσης των δραστηριοτήτων των υπόπτων στοιχείων-επίδοξων δολιοφθορέων αλλά και των κρισίμων εγκαταστάσεων από τώρα, ούτως ώστε να μην βρεθούμε πρό δυσάρεστων εκπλήξεων στο μέλλον.

Τα παραπάνω συνηγορούν στην εκτίμηση ότι η ελληνική αστυνομία με τα υπάρχοντα μέσα και προσωπικό, αδυνατεί να αντεπεξέλθει στην πληθώρα των παραπάνω αποστολών.

 

Για αυτό κρίνεται επιτακτικό να δημιουργηθεί το Σώμα της Ελληνικής Στρατοχωροφυλακής, το οποίο θα αναλάβει τον έλεγχο της ημιαστικής και αγροτικής ελληνικής επικράτειας, αλλά και της προστασίας μη στρατιωτικών στόχων τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε περίοδο πολέμου και την αποκατάσταση ζημιών σε αυτούς. Η ελληνική αστυνομία θα ελέγχει μόνο τις πόλεις πρωτεύουσες των νομών και λοιπές πόλεις άνω των 5000 κατοίκων.

Η Στρατοχωροφυλακή θα πρέπει να είναι επιπέδου τουλάχιστον Τάγματος 400 ανδρών για κάθε νομό της ηπειρωτικής Ελλάδας, πλήν Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου που θα πρέπει να είναι επιπέδου Συντάγματος των 3 Ταγμάτων έκαστο και να είναι κατάλληλα εξοπλισμένη με υλικά και μέσα.

Ηλικιακά τα στελέχη της θα πρέπει να είναι κατά μεγαλύτερη ποσόστοση από 40-60 ετών και να διαμένουν μόνιμα στο νομό των οποίων θα ελέγχουν-επιτηρούν.

Οι λόγοι προφανείς, αφού αφενός λόγω ηλικίας έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία και συνεπώς με εκπαίδευση θα μπορούν να εκπληρώσουν την αποστολή τους, αφετέρου δεν θα δύνανται να προσφέρουν υπηρεσία στην πατρίδα στην πρώτη γραμμή σε περίπτωση πολέμου.

Η πρόσληψή τους θα πρέπει να γίνει με εισοδηματικά κριτήρια, τονώνοντας την οικονομία των ασθενέστερων ελλήνων της υπαίθρου.

Παράλληλα λόγω εντοπιότητας θα γνωρίζουν άριστα το έδαφος και τους μη στρατιωτικούς στόχους της περιοχής τους (γέφυρες-υδραγωγεία, εργοστάσια ενέργειας κλπ) τα οποία θα επιτηρούν από τον καιρό της ειρήνης αλλά και την συμπεριφορά των υπόπτων στοιχείων αλλά και όλων των κατοίκων που θα διαβιούν στο νομό τους , πετυχαίνοντας στην αποστολή τους ,αφού «το προλαμβάνειν εστί θεραπεύειν».

Η σύσταση της Στρατοχωροφυλακής για Κυκλάδες, Ευβοια, , Επτάνησα να είναι 1 Τάγμα για το καθένα από τα 3 παραπάνω νησιά-νησιωτικά συμπλέγματα, για την Κρήτη 1 Τάγμα ανά νομό(4 τάγματα συνολικά)

Κάθε Τάγμα έχει 3 Λόχους και 1 Λόχο Διοικήσεως, κάθε Λόχος έχει 3 Διμοιρίες και 1 Διμοιρία Διοικήσεως, κάθε Διμοιρία έχει 3 ομάδες και 1 ομάδα Διοικήσεως και κάθε ομάδα έχει 9 άτομα.
Ανάλυση
Διμοιρία: 30 άτομα, όπως παρακάτω
1 Ομάδα Διοικήσεωςχ3 άτομα(1Διμοιρίτης, 1 Βοηθός Διμοιρίτη, 1Χειριστής Ασυρμάτου,)
3 ομάδες χ 9 άτομα =27 άτομα

Λόχος : 100 άτομα, όπως παρακάτω:
1 Διμοιρία Διοικήσεως 10 άτομα (1Λοχαγός,1Υπολοχαγός,1 Επιλοχίας,1 ασυρματιστής,6 νοσοκόμοι-τραυματιοφορείς)
3 Διμοιρίες χ30 άτομα=90 άτομα

Τάγμα : 400 άτομα, όπως παρακάτω:
1 Λόχος Διοικήσεως 100 ατόμων , αποτελούμενος από Διμοιρία Διοικήσεως 20 ατόμων ( Διοικητής, Υποδιοικητής, επιτελείο, γραφείς, ασυρματιστές, οδηγούς), από 2 Διμοιρίες των 30 ατόμων έκαστη ,αποκατάστασης ζημιών -επισκευών και Διμοιρία υγειονομικού 20 ανδρών συνολικά 3 Λόχοιχ100 άτομα=300 άτομα

Τέλος για τα νησιά του Αιγαίου η σύσταση της Στρατοχωροφυλακής μας θα ποικίλει ανάλογα με το μεταναστευτικό βάρος που δέχονται , αλλά και τους μη στρατιωτικούς στόχους που προστατεύουν , τον πληθυσμό που διαβιούν σε αυτά όπως παρακάτω:

Ν. Σαμοθράκη 1 Διμοιρία (30 ανδρες),
Ν. Λήμνος Λόχος(-) (70 ανδρες)
Ν. Λέσβος 1 Τάγμα(400 άνδρες)
Ν. Χίος 2 λοχοι (200 άνδρες)
Ν. Σάμος 2 λόχοι (200άνδρες)
Ν. Ικαρία –Ν. Φούρνοι 1 Διμοιρία (30 ανδρες)
Ν. Μεγίστη- 2 λοχοι (200 άνδρες)
Ν. Ρόδος 1 Τάγμα(400 άνδρες)
Ν. Κω 2 λοχοι (200 άνδρες)
Ν. Σύμη 1 Διμοιρία (30 ανδρες)
Λοιπά Δωδεκάνησσα 1 Λόχος(100 ανδρες)
Τέλος Ν. Αττικής και Ν.Θεσσαλονίκης η Στρατοχωροφυλακή θα πρέπει να είναι επιπέδου 6 Συνταγμάτων για την πρώτη και 3 Συνταγμάτων για την δεύτερη

Εκτίμηση είναι ότι η λήψη ενός τέτοιου μέτρου σύστασης του σώματος της Στρατοχωροφυλακής, θα τονώσει πολύ το αίσθημα ασφαλείας της ελληνικής κοινωνίας στην ύπαιθρο και θα έχει οικονομικά οφέλη για αυτήν.

Επιπλέον αναφορικά με τα Εθνικά συμφέροντα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, αφού σε καιρό τυχόν εντάσεως-επιχειρήσεων με την Τουρκία, θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πυλώνα ασφαλείας της ελληνικής ενδοχώρας.

Τέλος η ΕΛΑΣ θα βοηθηθεί σημαντικότατα στην επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής της στα αστικά κέντρα, αφού θα συρρικνωθεί το γεωγραφικό εύρος ευθύνης της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »