“Με πίστη στο Θεό, θα νικήσουμε” το μήνυμά του μέσα από το νοσοκομείο
Οκορονοϊός “χτύπησε” και τον επικεφαλής της Εκκλησίας. Τις τελευταίες ώρες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα.

Η είδηση πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης (19.11.2020). Έχει ήπια συμπτώματα αλλά κρίθηκε πως καλύτερο για τον 82χρονο ιεράρχη είναι να μπει στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους για τήρηση των μέτρων.

 

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Πριν πέντε μέρες, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο βρέθηκε το άνοιγμα των εκκλησιών στους πιστούς τα Χριστούγεννα.

Την περίθαλψη του Αρχιεπισκόπου έχει αναλάβει η Αναστασία Κοτανίδου και χθες τον επισκέφθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »