Για τρίτη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες το Ιράν «τραντάζεται» από εκρήξεις. Δεκάδες εκρήξεις στα περίχωρα της πρωτεύουσας Τεχεράνης και σε άλλες δύο πόλεις του Ιράν αναφέρθηκαν την Παρασκευή δύο εβδομάδες μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της χώρας.
Το αραβικό κανάλι Al Arabiya μετέδωσε ότι οι εκρήξεις ενδέχεται να προήλθαν από εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης. Η κυβέρνηση του Ιράν, ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε κάτι που άλλωστε έκανε και στα προηγούμενα κτυπήματα.

«Υπάρχουν δύο υπόγειες εγκαταστάσεις και μια τοποθεσία που συνδέεται με έρευνες για χημικά όπλα όπως και μια άγνωστη στρατιωτική παρασκευαστική μονάδα» είπε ο Fabian Hinz, ειδικός σε ιρανικά στρατιωτικά θέματα στο James Martin Center.

Ήταν η τρίτη μεγάλη έκρηξη που έλαβε χώρα στο Ιράν μέσα σε τρεις διαδοχικές εβδομάδες. Οι πρώτες δύο εκρήξεις συνέβησαν σε στρατιωτικές και πυρηνικές βάσεις κλειδιά, στο Khojir, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη στρατιωτική εγκατάσταση της χώρας και στην πυρηνική βάση του Natanz στο κτίριο στο οποίο πραγματοποιείται η φυγοκέντριση..

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στα περίχωρα της ιρανικής πρωτεύουσας και στις πόλεις Garmdareh και Quds.

Το βίντεο αναρτήθηκε από κάτοικο της περιοχής:
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRIB ανέφερε μια έκρηξη στη δυτική Τεχεράνη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τοπική ώρα. Περισσότερες εκρήξεις αναφέρθηκαν στο Garmdareh και το Quds, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Το Al-Arabiya ανέφερε ότι μία έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε πυραυλικές αποθήκες των Φρουρών της Επανάστασης, νοτιοδυτικά της Τεχεράνης.
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη έκρηξη που έγινε πριν 14 ημέρες οι αμερικανικοί Νew York Times θεωρούν ως υπεύθυνο το Ισραήλ και ότι επρόκειτο για μια πολύ αποτελεσματική επίθεση δολιοφθοράς την οποία πραγματοποίησε μέσα στο ιρανικό έδαφος κατά ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Τότε η εφημερίδα ανέφερε ότι το Ισραήλ, χρησιμοποιώντας μια «ισχυρή βόμβα», ήταν υπεύθυνο για την έκρηξη στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Νατάνζ, στο Ιράν, με βάση αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών στη Μέση Ανατολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »