Όπως μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Σαρμάντ συνελήφθη από ιρανικές δυνάμεις σε μια περίπλοκη επιχείρηση των υπηρεσιών πληροφοριών
Στόχος της επιχείρησης των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών ήταν η οργάνωση Τοντάρ που έχει έδρα το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και θέλει την ανατροπή του ισλαμικού καθεστώτος και της αποκατάστασης της μοναρχίας.

Το Ιράν συνέλαβε τον Τζασμίντ Σαρμάντ, που φέρεται να είναι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Τοντάρ (Tondar-«Κεραυνός»), όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πληροφοριών.

Όπως μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Σαρμάντ συνελήφθη από ιρανικές δυνάμεις σε μια περίπλοκη επιχείρηση των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ιράν: Εκτελέστηκε ο κατάσκοπος που είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία υπέρ ΗΠΑ και Ισραήλ
Δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς και πού έγινε η σύλληψη, με το υπουργείο να δεσμεύεται ότι θα δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες αργότερα.

Η Τοντάρ, με έδρα το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, είναι μια οργάνωση Ιρανών μοναρχικών που επιθυμούν την αλλαγή του καθεστώτος στο Ιράν.

Είχε αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο τέμενος Σεγέντ αλ Σοχάντα στο Σιράζ του νότιου Ιράν το 2008 με 14 νεκρούς και 202 τραυματίες.

Δύο μέλη της οργάνωσης είχαν συλληφθεί και εκτελεστεί το 2010.

Επίσης, η οργάνωση φέρεται να ευθύνεται και για την βομβιστική επίθεση εναντίον του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μασούντ Αλιμοχαμαντί το 2010.

Το Ιράν θεωρεί ότι η Τοντάρ σχεδιάζει και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα στο μέλλον.

Οι ΗΠΑ πάντως δεν θεωρεί τρομοκρατική τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »