Αναμένονται βίαιες εξελίξεις στην περιοχή από την 1η Ιουλίου
Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, επίλεκτες μονάδες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων θα μεταβούν στην Δυτική Όχθη και την Γάζα αναμένοντας επιθέσεις από Παλαιστινίους, Χαμάς και Χεζμπολάχ μετά την 1η Ιουλίου 2020.

Ο λόγος αφορά στο σχέδιο προσάρτησης Ιουδαίας και Σαμάρειας θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, από τον πρωθυπουργό Μ. Νετανιάχου.

Κήρυξη πολέμου της Χαμάς στο Ισραήλ αν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη
“Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να αναπτύξει πρόσθετα στρατεύματα στην περιοχή της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας πριν από την ενδεχόμενη προσάρτηση του Ισραήλ, των οικισμών σε Ιουδαία και Σαμάρεια αλλά και στην κοιλάδα του Ιορδάνη”, ανέφερε η ισραηλινή τηλεόραση.

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι 13, ο ισραηλινός στρατός έχει θέσει αρκετές επίλεκτες μονάδες του σε κατάσταση ύψιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας, διότι αναμένονται βίαιες αντιδράσεις μετά την 1η Ιουλίου.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν ανέπτυξαν τώρα τα στρατεύματα τους, επειδή ανησυχούν ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μια γενικευμένη αντίδραση και ως εκ τούτου διατηρούν τις ενισχύσεις αυτές σε κατάσταση αυξημένης αναμονής.

Ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Aviv Kohavi προειδοποίησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας της Τετάρτης ότι η προσάρτηση των εδαφών θα προκαλέσει επίθεση με πυραύλους καθώς και βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Ο Kohavi είπε στους στρατιώτες του κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής άσκησης στο βορρά ότι ενδέχεται σύντομα να χρειαστεί να στρέψουν την προσοχή τους προς τη Δυτική Όχθη.

«Μπορείτε να βρεθείτε σε λίγες εβδομάδες στην περιοχή της Ιουδαίας και της Σαμάρειας λόγω των ταραχών και του τρόμου», ανέφερε σε δήλωση του ο ίδιος, χρησιμοποιώντας τα βιβλικά ονόματα της Δυτικής Όχθης.

«Τα επερχόμενα γεγονότα μπορούν να εξελιχθούν σε μάχες στη Γάζα», πρόσθεσε, προβλέποντας ότι “οι μήνες ηρεμίας με τον συνήθως τεταμένο θύλακα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κανονικές μάχες”, τόνισε ο ίδιος.

Την Παρασκευή το απόγευμα, ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα εκτόξευσαν δύο πυραύλους προς το Ισραήλ, μια μέρα μετά την προειδοποίηση των επικεφαλής της Χαμάς ότι η προσάρτηση θα ήταν μια πράξη πολέμου για την οργάνωση.

Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι είναι πιθανός ένας σκληρός πόλεμος αυτό το καλοκαίρι μεταξύ της Χεζμπολάχ και των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Το ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «Kan», ανέφερε ότι όλα τα δεδομένα δείχνουν την πολύ μεγάλη πιθανότητα πολέμου αυτό το καλοκαίρι μεταξύ της Χαζμπολάχ και Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Οι δυτικές πηγές ανέφεραν ότι η Χεζμπολάχ αισθάνεται ότι είναι “πολιορκημένη”, και ως εκ τούτου είναι έτοιμη να προχωρήσει επιθετικά για να σπάσει αυτήν την πολιορκία, καθώς βλέπει ότι ο πόλεμος εναντίον του Ισραήλ μπορεί να την φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του Λιβάνου.

Πηγές υποστηρίζουν ότι η γενικευμένη σύγκρουση θα ξεσπάσει πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, επιβεβαιώνοντας ότι η περιοχή που θα λάβουν χώρα όλα αυτά θα είναι τα νότια σύνορα του Λιβάνου και τα σύνορα Συρίας-Ισραήλ.

Η λιβανέζικη εφημερίδα An-Nahar είχε δημοσιεύσει πριν από αρκετές ημέρες ότι υπήρχαν συνομιλίες εντός της Χεζμπολάχ για πιθανό πόλεμο με το Ισραήλ τον Αύγουστο, ειδικά με την ανακοίνωση του «νέου νόμου», ο οποίος θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οργάνωση εντός του Λιβάνου.

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ δημοσίευσε ένα βίντεο νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα που δείχνει πυραύλους ακριβείας, μαζί με δηλώσεις του Sayyed Hassan Nasrallah, ο οποίος απειλεί το Ισραήλ και αρκετές άλλες περιοχές με ισοπέδωση.

Τουρκική “εισβολή” στην Α. Ιερουσαλήμ: Proxy war κατά Ισραήλ από την Άγκυρα
Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι έρχονται εξελίξεις στην περιοχή τις οποίες όμως καθοδηγεί στο παρασκήνιο Τουρκία και Κατάρ, οι οποίες μαζί με το Ιράν σπονσονάρουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις Χαμάς και Χεζμπολάχ για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση στο καθεστώς Νετανιάχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »