To Iσραήλ ξεκίνησε νέες επιθέσεις πριν λίγο, καθώς στον ”χορό”, μπήκαν τα ελικόπτερα και το ναυτικό. Το IDF αναφέρει ότι ελικόπτερα επιτέθηκαν σε αρκετές βάσεις της Χαμάς, ενώ πολεμικά πλοία βομβαρδίζουν την Χαν Γιουνί στη νότια Γάζα.

”Να μπούμε στην Ιερουσαλήμ”

Πλέον, ΜΚΟ και ισλαμικά κινήματα, συνεχίζουν να απαιτούν παρέμβαση του τουρκικού στρατού στην Ιερουσαλήμ, μέσω ”ειρηνευτικής δύναμης”. Νωρίτερα αναφέραμε, πως η νεολαία του κόμματος ”Felicity”, ζήτησε επέμβαση από τοβ Τούρκο Πρόεδρο. Πρόκειται για το κόμμα, το οποίο θα συνεργαστεί με το AKP στις επόμενες εκλογές και αυτό έχει την σημασία του.

Η νέα παρέμβαση

“Οι Σιωνιστές βομβαρδίζουν συνεχώς το Τζαμί αλ-Άκσα και το Γκαζάζ και επιτίθενται σε μουσουλμάνους. Ο κόσμος είναι τυφλός και κωφός σε αυτή τη δίωξη. Αλλά όταν κάποιος σκοτώνει τους Σιωνιστές, ολόκληρα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ο κόσμος ξεσηκώνονται. Τόνοι βομβών καταστρέφουν τα σπίτια των Παλαιστινίων, οι πόλεις καταστρέφονται και αθώα παιδιά δολοφονούνται.

 

Ο κόσμος δεν τα βλέπει αυτά, επειδή τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Σιωνιστών. Πρέπει να υπάρξει de facto παρέμβαση στο Ισραήλ, αλλιώς αυτή η δίωξη θα συνεχιστεί.Τα μουσουλμανικά κράτη να αναλάβουν δράση, ακόμα να μπούμε και σε πόλεμο. Εάν τα αεροπλάνα μας και οι στρατοί μας στραφούν προς το Ισραήλ, αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει.”
Ερντογάν: Η Άγκυρα θα στηρίξει τους Παλαιστίνιους όπως στήριξε το Αζερμπαϊτζάν

Μήνυμα στήριξης στους Παλαιστίνιους απέστειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρομοιάζοντας τη στάση της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο Ισραήλ με εκείνη που τήρησε στην περίπτωση της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

”Είμαστε εξοργισμένοι με την καταδυνάστευση από το ”κράτος τρομοκρατίας”, το Ισραήλ” σημείωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτικό του μήνυμα, συμπληρώνοντας: ”Όπως στηρίξαμε σθεναρά την προσπάθεια του Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει τα εδάφη του από την κατοχή, σήμερα με το ίδιο αίσθημα αρχίζουμε να δρούμε ενάντια στην καταδυνάστευση στις παλαιστινιακές πόλεις και στην Ιερουσαλήμ. Με την ίδια αποφασιστικότητα, με την οποία υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας με τη Συρία”.
Γκουτέρες: Να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες στη Γάζα

Ο Γενικός Γραμματέας του OHE Αντόνιο Γκουτέρες έκανε έκκληση σε όλα τα μέρη της κλιμακούμενης στρατιωτικής έντασης στη Λωρίδα της Γάζας να τερματίσουν αμέσως τις εχθροπραξίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στέφαν Ντουτζάριτς σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

”Ο Γενικός Γραμματέας απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις μάχες στη Γάζα και το Ισραήλ”, δήλωσε ο Ντουτζάριτς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »