Χιλιάδες βόμβες τις τελευταίες ώρες
Τον καταστροφικό πόλεμο του 2014 υπενθύμισε στους κατοίκους της Γάζας ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, ο οποίος μέσα από διάγγελμα του κατηγόρησε την Χαμάς για όσα συμβαίνουν και προειδοποίησε πως εάν δεν διακόψει τις βίαιες ενέργειες τότε… η Γάζα θα καεί!

«Κάτοικοι της Γάζας, η τελευταία φορά κατά την οποία “συναντηθήκαμε” επ’ ευκαιρία του εορτασμού του “Aid” ήμουν αρχηγός τους Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων και τότε όπως θα θυμάστε βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση “Συνοριακός Φραγμός”. Από τότε η Γάζα προσπαθεί ακόμη να ανοικοδομηθεί. (αναφορά στον πόλεμο του Γάζας του 2014). Σήμερα είμαι υπουργός Άμυνας. Αν η Χαμάς δεν διακόψει τις βίαιες ενέργειες της ο πόλεμος του 2021 θα είναι πολύ πιο σκληρός και θα προκαλέσει πολύ περισσότερο πόνο από εκείνον του 2014. Εάν οι πολίτες του Ισραήλ πρέπει να κοιμούνται μέσα στα καταφύγια λόγω της εκτόξευσης των ρουκετών, ε τότε σας διαβεβαιώνω η Γάζα θα καεί. Δεν υπάρχει άλλη εξίσωση. Κάτοικοι της Γάζας, θα μπορούσατε να είχατε εορτάσει το “Aid” αλλά λόγω των σφαλμάτων της Χαμάς και των τρομοκρατικών οργανώσεων δεν πρόκειται να υπάρξει γιορτή σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο τότε στρατηγός, και επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ ο Μπένι Γκαντζ υποσχέθηκε με το διάγγελμα του μόνο φωτιά και καταστροφή στις διάφορες φράξιες και ένοπλες οργανώσεις των Παλαιστινίων αν και εφόσον δεν διακόψουν αμέσως την εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ.

Επισημαίνεται πως το 2014 οι μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς κράτησαν 40 ολόκληρες ημέρες και ο απολογισμός ήταν βαρύς. Η Παλαιστινιακή πλευρά θρήνησε 2.251 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους πολίτες, ενώ οι απώλειες των ισραηλινών ήταν 74 νεκροί.
160 ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στη Γάζα

Τουλάχιστον 160 ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στη Γάζα, με το Τελ Αβίβ να βομβαρδίζει επί 40 λεπτά ένα δίκτυο με σήραγγες που ελέγχεται από τη Χαμάς. Συνολικά εκτοξεύτηκαν 450 πύραυλοι που έπληξαν 150 στόχους στη βόρεια Γάζα.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διέταξαν όλους όσοι βρίσκονταν σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Γάζα να εισέλθουν σε καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι νεοτέρας. Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο, καθώς ο στρατός ανέμενε αντίποινα από τους Παλαιστίνιους μαχητές.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν υπόγειες σήραγγες με εκτοξευτήρες ρουκετών που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

Από την πλευρά της, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς υποστηρίζει ότι έχει στη φαρέτρα της ένα νέο πύραυλο που μπορεί να πλήξει οπουδήποτε το Ισραήλ. Ο πύραυλος ονομάζεται «Ayyash 250»- έχει πάρει το όνομά του από τον διάσημο στη χώρα εμπειρογνώμονα σε θέματα τρομοκρατίας Yahya Ayyash.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »