Οι “σκιές” του Ισραήλ αναλαμβάνουν δράση κατά της Τουρκίας
Ένα από τα κορυφαία ιδρύματα του ισραηλινού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Αμερικανο-εβραϊκό Ινστιτούτο Εθνικών Υποθέσεων Ασφάλειας (JINSA), ανακοίνωσε ότι «η Αμερική πρέπει να ενεργήσει τώρα στη Λιβύη κατά της Τουρκίας και της Ρωσίας».

Χαφτάρ καλεί Ισραήλ: ”Στείλτε μας βοήθεια για να συντρίψουμε τον Ερντογάν”
Οι Αμερικανοεβραίοι ειδικοί καλούν τις ΗΠΑ να ενισχύσουν τη ναυτική τους παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, να ενισχύσουν τη στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο και να διορίσουν έναν Ειδικό Απεσταλμένο για την Ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό αυτός να συνεργαστεί με το Φόρουμ Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, δημιουργώντας αντίβαρο στις προκλήσεις της Τουρκίας».

Μιλάμε για το Φόρουμ που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο και σε αυτό συμμετέχουν Αίγυπτος, Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία και Παλαιστινιακή Αρχή για την αντιμετώπιση των τουρκικών σχεδίων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στην περιοχή.

Το πρόγραμμα πολιτικής για την Ανατολική Μεσόγειο του JINSA Gemunder Center δημοσίευσε την έκθεση με θέμα «την κλιμάκωση της Τουρκίας στη Λιβύη, αλλά και τις επιπτώσεις και επιλογές της πολιτικής των ΗΠΑ».

Σε αυτό, οι ειδικοί του ινστιτούτου JINSA επέκριναν τον ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη.

«Ήρθε η ώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν έναν κρίσιμο ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης στη Λιβύη και να αποτρέψουν την επέκταση της αρνητικής εξωτερικής επιρροής,κυρίως τουρκικής και ρωσικής, σε αυτήν τη στρατηγική περιοχή, και την πλούσια σε ενέργεια χώρα στα νότια της Ευρώπης», αναφέρει η έκθεση.

Ένα από τα βασικά καθήκοντα για τις ΗΠΑ, σημείωσαν οι εκπρόσωποι της JINSA, είναι να εμπλακούν στη διαδικασία ειρηνικής διευθέτησης και νέων εκλογών στη Λιβύη «για να βοηθήσουν να εγκαθιδρυθεί ένα μη ισλαμικό καθεστώς που θα εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Λιβύης».

Το ακόμα πιο κρίσιμο για την αμερικανική υποστήριξη θα ήταν «να πειστεί η GNA να παραιτηθεί της συμφωνίας της ΑΟΖ με την Τουρκία», τονίζουν οι ίδιοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »