Τεράστια ανάπτυξη δυνάμεων από την Αίγυπτο
ΗΑίγυπτος δείχνει τα “δόντια” της στην Τουρκία, ενώ σοβαρεύει η κατάσταση στη Λιβύη ώρα με την ώρα. Όπως ανέφερε το Defense News, ο ισχυρότερος στρατός της Αφρικής, ο αιγυπτιακός συγκεντρώνει εκτός των αρμάτων μάχης και δεκάδες ελικόπτερα στα σύνορα με την Λιβύη σε στρατιωτική βάση.

Σοβαρή εξέλιξη: Κινείται ανοικτά της Λιβύης το αιγυπτιακό MISTRAL
Πρόκειται για επιθετικά ελικόπτερα AH-64E Apache τα οποία εμφανίζονται να είναι έτοιμα για αντίποινα μαζί με τον από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) με επικεφαλής τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.

Τα επιθετικά ελικόπτερα σε περίπτωση εισβολής “θα συνοδεύσουν” τα αιγυπτιακά άρματα μάχης M1 ABRAMS μαζί με τα αεροσκάφη δημιουργώντας μια “συμπαγή” δύναμη κρούσης κατά των δυνάμεων του GNA και των Τούρκων.

Η τρέχουσα αιγυπτιακή ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Λιβύης λαμβάνει χώρα καθώς το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε πρόσφατα την πώληση ενός πακέτου αναβάθμισης που αφορά 43 επιθετικά ελικόπτερα Apache που ανήκουν στην Αίγυπτο. Η εκτιμώμενη συμφωνία 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι οριστική, αλλά ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας στο Κογκρέσο στις 7 Μαΐου.

Ως μέρος του πακέτου η Αίγυπτος θα λάβει 88 κινητήρες turboshaft GE GE Aviation T700-GE-701D, 47 συστήματα προειδοποίησης πυραύλων της BAE Systems, 92 συστήματα εντοπισμού Honeywell Embedded Global Positioning System / Inertial Navigation Systems, μεταξύ άλλων ηλεκτρονικών αναβαθμίσεων και ανταλλακτικών. Η συμφωνία αφορά και πυραύλους Hellfire.

«Η Αίγυπτος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτά τα ανακαινισμένα ελικόπτερα AH-64 για να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες που προέρχονται από τη χερσόνησο του Σινά, οι οποίες απειλούν την ασφάλεια της Αιγύπτου και του Ισραήλ και υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρει η αμερικανική επιτροπή διεθνούς συνεργασίας.

Ωστόσο τώρα αυτά τα ελικόπτερα Apache φαίνεται να ετοιμάζονται για δράση αλλού εκτός του Σινά και μιλάμε για τα σύνορα με τη Λιβύη. Ο αιγυπτιακός στρατός όμως ετοιμάζεται να λάβει την προσεχή περίοδο και έναν μεγάλο αριθμό προηγμένων όπλων, όπως το ρωσικό μαχητικό Sukhoi-35 αλλά και άλλα οπλικά συστήματα. Αναφορές επιβεβαίωσαν ότι η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή των Su-35 για την Αίγυπτο, σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφηκε με το Κάιρο.

Οι Τούρκοι στέλνουν ενισχύσεις στην Λιβύη – Εσπευσμένα φρεγάτα και συστήματα Koral για να σώσουν τον GNA
Ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από τον επίσημο ρωσικό της αμυντικής βιομηχανίας αποκάλυψε σχετική προσφορά που σχετίζεται με τη σύμβαση για την προμήθεια ορισμένων ηλεκτρικών συνδέσεων και καλωδίων που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός νέου όπλου για την Αίγυπτο.

Το αεροσκάφος Su-35 αποτελεί απειλή για τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά σε μια μάχη στον αέρα, καθώς ανήκει στη γενιά 4+ και μπορεί να ανταγωνιστεί τα δυτικά πολεμικά αεροσκάφη του τύπου F-15 Eagle, F-18 Hornet, αναφέρουν ρωσικές πηγές. Τα όπλα του αεροσκάφους περιλαμβάνουν πυραύλους αέρος-αέρος και αέρος-επιφανείας κάθε είδους, καθώς και πυραύλους κατά πλοίων και βόμβες με λέιζερ, ενώ έχουν ενσωματωμένο και ένα πυροβόλο 30 mm. Την ίδια περίοδο το ιταλικό πρακτορείο ANSA επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας συμφώνησε για την πώληση δύο φρεγατών FREMM για το πολεμικό ναυτικό της Αιγύπτου.

Η σύμβαση περιλαμβάνει 4 φρεγάτες που θα κατασκευαστούν στην Αίγυπτο, 20 παράκτια πλοία πολλαπλών αποστολών. Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο αιγυπτιακός στρατός θα διαθέτει 24 μαχητικά Eurofighter Typhoon, 24 αεροσκάφη Airmake M-346 για προηγμένη εκπαίδευση, καθώς και έναν δορυφόρο.

Όπως βλέπουμε η Αίγυπτος ετοιμάζεται για κάτι πολύ σοβαρό στην Α.Μεσόγειο και για αυτό εξοπλίζεται με τρελούς ρυθμούς. Σαφώς και πρόκειται για την Τουρκία και τα Οθωμανικά της σχέδια στην περιοχή με τα οποία έχει ξεσηκωθεί όλος ο αραβικός κόσμος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »