Την ώρα που ο κυβερνητικός συνασπισμός 5αστέρων και γερμανόφιλων σοσιαλδημοκρατών (Δημοκρατικό Κόμμα) καταρρέει στην Ιταλία, η δεξιά με αδιαμφισβήτητο ηγέτη της τον Ματέο Σαλβίνι σαρώνει στις δημοσκοπήσεις και ετοιμάζεται να πάρει την εξουσία με ποσοστά που αγγίζουν το 50%!
Δημοσκοπική έρευνα, την οποία παρουσίασε το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7, δείχνει ότι η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι αγγίζει ποσοστό 23,2% στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών. Παράλληλα, το πατριωτικό δεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας θέλει το 17,2% των Ιταλών και τη Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι το 5,9%.

Δηλαδή το συνολικό ποσοστό της δεξιάς στην Ιταλία που αναμένεται να σχηματίσει «αυτοδύναμη» κυβέρνηση συνασπισμού φτάνει το 46% ενώ τα ποσοστά της έχουν ανοδική τάση.

Την ίδια ώρα τα κυβερνητικά «βρυξελλόφιλα» κόμματα καταρρέουν καθώς οι πολίτες τους χρεώνουν την κακή διαχείριση οικονομίας, μεταναστευτικού και κορωνοϊού με το εκτεταμένο lockdown του Μαρτίου να έχει ισοπεδώσει τα πάντα.

Συγκεκριμένα στις δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση Κόντε, η «γενναιόδωρη» δημοσκόπηση δίνει στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα 19,4% και στα Πέντε Αστέρια 14,7%.

Σχετικά με τις μικρότερες κυβερνητικές δυνάμεις, την Ιταλική Αριστερά θα ψήφιζε το 3,8% των ερωτηθέντων και το κόμμα Ζωντανή Ιταλία του Ματέο Ρέντσι, το οποίο μόλις αποχώρησε από την κυβέρνηση, το 2,9%.

Όπως όλα δείχνουν, έστω και καθυστερημένα η Ιταλία θα συνεχίσει την αλλαγή που ξεκίνησε το 2018 και αν γίνουν εκλογές ο Ματέο Σαλβίνι θα πάρει την εξουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »