Εγώ δεν βρίσκομαι στα νούμερα και μάλλον είμαι μολυσμένος

ΟFabrizio Lucherini, ένας γιατρός, επικεφαλής της υπηρεσίας διαγνωστικής απεικόνισης στο νοσοκομείο Nomentana της Ρώμης, δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο  Facebook ένα βίντεο στο οποίο αναφέρει πολλά για την επιδημία του κορωνοϊού στην Ιταλία. Ο ίδιος βρίσκεται σε καραντίνα για 10 ημέρες, επειδή, όπως λέει, μάλλον είναι θετικός στον ιό. Παράλληλα απευθύνεται προς τους πολίτες λέγοντας πως το ιταλικό κράτος τούς κοροϊδεύει όσον αφορά τα ποσοστά θνησιμότητας, αλλά και τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων. 

Οι Βρετανοί στον κόσμο τους! Στριμωγμένοι και ο ένας πάνω στον άλλο εν μέσω πανδημίας

Η μετάφραση στα ελληνικά από το βίντεο του Fabrizio Lucherini:

Πιστεύω πως, όπως κι εγώ, έχετε δει τις ειδήσεις, τα νέα μέχρι τώρα έτσι…  έχετε φοβηθεί.

Όμως εγώ απόψε είμαι ειλικρινά εκνευρισμένος και σας το λέω εδώ από την απομόνωση.

Ποιος περισσότερο από εμένα…

Λοιπόν, αυτά τα δεδομένα είναι ψεύτικα… Είναι ψεύτικα γιατί μια σχέση ανάμεσα σε αυτόν που θεραπεύεται και σε αυτόν που πεθαίνει το κάνεις μόνο όταν έχεις τη σιγουριά και ξέρεις πόσοι είναι συνολικά οι άρρωστοι.

Χριστέ μου, εάν δεν κάνεις δειγματοληψίες σε όλους, δεν μπορείς να ξέρεις ποιος πεθαίνει και ποιος ζει, ακριβώς, με ποσοστά.

Και με τίποτα δεν το κάνετε αυτό, μόνο σε αυτούς τους φτωχούς νεκρούς.

Γιατί η δικιά μου ιστορία, του συμπτωματικού, του γιατρού που ήρθε σε επαφή, αποδεικνύει ότι δεν ξέρετε τίποτα.

Εγώ δεν βρίσκομαι στα νούμερα και μάλλον είμαι μολυσμένος. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνω, οπότε τα νούμερα δεν είναι αυτά που δείχνετε.

Μην κοροϊδεύετε, δεν είναι αυτός ο τρόπος που κάνει τα πράγματα να πάνε καλύτερα.

Εάν κάνετε δειγματοληψίες σε όλους και πεθάνει το 30%, μπορείς να πεις ότι η θνησιμότητα είναι στο 30%.

Αλλά εάν κάνεις ελέγχους μόνος σε αυτούς που σου έρχονται και έχουν 39 πυρετό και βήχα και δυσκολία στην αναπνοή και έχουν ηλικία άνω των 80 ετών και πεθαίνουν, μετά στην τηλεόραση αναφέρουν αυτή τη μαλακία  και γιατροί όπως εγώ και πρόσωπα όπως εγώ.

Αλλά αφήστε εμένα… Πάμε σε αυτούς τους γιατρούς οι οποίοι είναι μάλλον μολυσμένοι. Δεν ξέρετε ότι, εάν τα καταφέρουμε και γίνουμε καλά, δεν θα προσμετρηθούμε στις στατιστικές.

Άρα, λοιπόν, βάλτε καλά στο κεφάλι σας πως στο τέλος αυτής της ιστορίας η θνησιμότητα αυτού του ιού θα φτάσει το 1-1,5 %… Αυτή είναι η αλήθεια γιατί δεν έχουμε ιδέα πόσος κόσμος είναι άρρωστος.

Δεν έχουμε ιδέα. Έχουμε μόνο αυτούς  οι οποίοι βρίσκονται στο νοσοκομείο και αυτούς οι οποίοι έκαναν το τεστ.

Στην Κορέα το τεστ το έκαναν σε όλους και έτσι έχουν πιο σωστά νούμερα.

Στην Κίνα το έκαναν σε όλους και έτσι έχουν πιο σωστά νούμερα.

Στην Γερμανία το κάνουν σε όλους αυτή τη στιγμή.

Σε αυτό το παλιοκράτος, την Ιταλία, όπου δεν σου κάνουν το τεστ και σου λένε ό,τι να ΄ναι… Όχι επειδή υπάρχει έλλειψη υλικού για να μπορέσει να το κάνει κάποιος, αυτής της μπατονέτας με την οποία γινόταν το τεστ για στρεπτόκοκκο όταν ήμασταν μικροί… Αυτά τα υλικά, τις μπατονέτες, τις έχουμε και μάλιστα έχουμε ξοδέψει μισό εκατομμύριο ευρώ για να πάρουμε από την Αμερική… Μα τι; Κομμάτια πλαστικού! Αυτά τα βρίσκεις παντού.

Ξέρετε τι λείπει; Τα αντιδραστήρια, τα μικροσκόπια, αυτά λείπουν… Επίσης το προσωπικό που τα διαβάζει και τα χειρίζεται…

Και ξέρετε γιατί; Γιατί έγιναν περικοπές στην υγεία… Αυτοί οι παλιάνθρωποι οι πολιτικοί, που σήμερα δεν ξέρουν τι να κάνουν… Καταλάβατε; Και κρύβονται.

Carlo Zingaretti, Lisa Imboccato…

Εάν, λοιπόν, τα τεστ δεν γίνονται ενώ χρειάζονται και σε μια επείγουσα κατάσταση, είναι ευθύνη δικιά σας και των άλλων των παλιάνθρωπων πολιτικών, που διέλυσαν την υγεία στη χώρα, η οποία είχε και έχει εξαιρετικούς γιατρούς. Κι εγώ έχω ζήσει στο εξωτερικό και ξέρω πως οι Ιταλοί γιατροί δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους άλλους γιατρούς του εξωτερικού… Αλλά έχουν διαφορετικό σύστημα… Στον υπόλοιπο κόσμο έχουν διαφορετικό σύστημα υγείας. Έχουν περισσότερες δυνατότητες, έχουν μεγαλύτερες κλινικές, άλλα πράγματα που εμείς οι Ιταλοί δεν έχουμε.

Και ακόμα κάτι γελοίο που κάνετε… Καλείτε γιατρούς, κάνετε έκκληση για γιατρούς σε όλη την Ιταλία… Αυτό που δείχνουν οι τηλεοράσεις… Να πάτε να γα…θείτε!

Εάν στα Πανεπιστήμια δεν ήταν κλειστό το νούμερο για την ιατρική, θα είχαμε σήμερα έναν μεγάλο αριθμό παιδιών και φοιτητών που θέλουν να γίνουν γιατροί. Στο Καθολικό Πανεπιστήμιο έκαναν αίτηση 2.000 και πήραν 50. Γιατί κάνουν τα πάντα για να απαξιωθεί το επάγγελμα. Αυτοί οι πολιτικοί σήμερα… Οι παλιάνθρωποι…

Βλέπω επίσης στις ειδήσεις πως έκαναν έκκληση για γιατρούς από 30 έως 80 ετών. Εντάξει, ελπίζω αυτοί που είστε 80 να μην πάτε γιατί οι θάνατοι θα αυξηθούν.

Έπειτα λέτε για γιατρούς αγγέλους… Μα τι λέτε… Τι άγγελοι! Βαρεθήκαμε να ακούμε αυτές τις μαλακίες… Φτάνει με αυτές τις χαζομάρες.

Και παρακαλώ κι εσάς που με βλέπετε. Ψάξτε, δείτε να νούμερα πώς είναι… Μην επαναπαύεστε.

Αυτός ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος. Και το γεγονός ότι πήραν απόφαση να κλείσουν το κράτος, το έκαναν επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τα τεστ. Κι έτσι έκλεισαν ένα κράτος… Μα καταλαβαίνετε τι έκαναν; Μια χαζομάρα… Βέβαια θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. 

18χρονος νεκρός από κορωνοϊό στην Βρετανία

Κι απευθύνω έκκληση, όχι κόλπα με τους δρομείς, αυτούς που τρέχουν, με αυτούς που πάνε βόλτα τα σκυλιά… Βάλτε το κεφάλι σας να σκεφτεί

Kαι γενικά ζητώ συγγνώμη για την ένταση, αλλά μου γυρίζει το κεφάλι με όλα αυτά που βλέπω, έπειτα από 10 ημέρες στην απομόνωση… Αλλά δεν μπορώ να ακούω πια όλες αυτές τις χαζομάρες που μας λένε.

Σας παρακαλώ, ανοίξτε τα μάτια σας, αντιδράστε εάν θέλετε. Να θυμάστε αυτόν τον φόβο, αυτές τις μέρες γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό, αλλά αυτή η ιστορία, αυτά που συμβαίνουν τώρα θα τα θυμόμαστε. Και σίγουρα εμείς οι γιατροί δεν θα ξεχάσουμε… Μας αποκαλεί το κράτος ήρωες τώρα… Μα τι ήρωες και χαζομάρες… Άντε γαμ….τε.

Φυσικά δεν αναφέρομαι σε εσάς τους ασθενείς ή σε εσάς τους πολίτες. Εσείς βρεθήκατε μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση από την αρχή.

Και δεν έχετε παρά την ιταλική σας υπερηφάνεια, τη φροντίδα του κράτους… Αλλά ποια φροντίδα, σκατά. Δεν υπάρχει φροντίδα από αυτό το κράτος. Εάν υπήρχε, θα έπρεπε να είχαμε τη δυνατότητα ο καθένας να κάνει το τεστ και να ξέρουμε τι γίνεται. Όπως έκαναν η Κορέα και η Ιαπωνία. Σε έναν μήνα. Το έκαναν οι Ιάπωνες και είναι όλοι στον δρόμο. Έναν μήνα κράτησε όλη αυτή η ιστορία.

Έτσι, λοιπόν, τώρα ελπίζουμε πως στο μέλλον μπορεί να υπάρξει καλύτερη θεραπεία… Ουρλιάζει το πολιτικό σύστημα και όλοι ικανοποιημένοι. Να πάτε να γαμ…είτε. Εμείς δεν θα ξεχάσουμε αυτό που κάνατε.

Κι εσείς που με ακούτε και με βλέπετε να είστε προσεκτικοί γιατί αυτά που σας λένε δεν είναι σωστά.

Γεια σας … 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »