Ο Ερντογάν τα δίνει όλα για προσέγγιση εκ νέου ΗΑΕ και Αιγύπτου για να απομοινώσει την Ελλάδα.
ΗΤουρκία προσφέρθηκε να ανταλλάξει κατασκόπους των ΗΑΕ για την έκδοση μαφιόζου Σ.Πακέρ, στην προσπάθεια να επαναπροσεγγίσει τα Εμιράτα σηματοδοτώντας μια άσχημη εξέλιξη για την Αθήνα.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Fatih Altaylı ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία προσφέρθηκε να παραδώσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δύο κατασκόπους που συνελήφθησαν στην Τουρκία το 2019 και το 2020, με αντάλλαγμα την έκδοση του γνωστού ηγέτη της τουρκικής μαφίας Σεντάτ Πέκερ.
«Η Άγκυρα προσπαθεί να φέρει τον Σεντάτ Πέκερ πίσω από τα Εμιράτα. Για να το κάνουν αυτό, θέλουν να χρησιμοποιήσουν ως αντάλλαγμα τους κατασκόπους των ΗΑΕ που είχαν συλληφθεί προηγουμένως στην Τουρκία», ανέφερε ο Αλταϊλί.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι η πηγή του ήταν κάποιος πολύ κοντά στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

«Με πήρε τηλέφωνο και μίλησε για επανέναρξη των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Τουρκίας, η οποία πλησιάζει πολύ γρήγορα προς την ολοκλήρωσή της», είπε ο ίδιος.

Πρόσθεσε δε ότι τα ΗΑΕ δεν είχαν απαντήσει ακόμη στην προσφορά της Τουρκίας, αλλά ότι η Άγκυρα πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό η απάντησή τους να είναι θετική.
«Νομίζω ότι η προσφορά ανταλλαγής μπορεί να είναι αληθινή. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι πιθανό τα ΗΑΕ να παραδώσουν τον Πέκερ τόσο εύκολα», σχολίασε ο Altaylı.

Ο Ιορδανός υπήκοος Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal, ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία από το 2013, συνελήφθη από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MİT) και την αντιτρομοκρατική στις 17 Οκτωβρίου 2020, με την υποψία ότι εργάζονταν ως πράκτορας για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ το ίδιο συνέβη και με έναν ακόμη υπήκοο των ΗΑΕ αυτήν την φορά.

Η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε επίσημα την έκδοση του Τούρκου μαφιόζου Σ.Πεκέρ τον Μάιο καθώς ο ίδιος που ζούσε στο Ντουμπάι, έκανε εντυπωσιακές αποκαλύψεις σε βίντεο που κυκλοφορούσε στο YouTube σχετικά με σχέσεις τουρκικού κράτους-μαφίας σε ζητήματα όπως η διακίνηση ναρκωτικών αλλά και δολοφονίες που εμπλέκουν κρατικούς αξιωματούχους και μέλη της οικογένειάς τους.

Τα ΗΑΕ δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα καθώς δεν υπάρχει συνθήκη έκδοσης μεταξύ Άγκυρας και Αμπού Ντάμπι.

Ο Πέκερ, που είναι επικεφαλής μιας από τις ισχυρότερες μαφιόζικες οργανώσεις της Τουρκίας, και κάποτε ένθερμος υποστηρικτής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφυγε από την Τουρκία μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης σχετικά με τη διακίνηση όπλων στη Συρία που φέρεται να πραγματοποιήθηκε υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το αφεντικό της τουρκικής μαφίας, ο οποίος από τον Ιούνιο κάνει τους συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο Twitter τώρα, αντί στο YouTube, την Παρασκευή είπε στον δημοσιογράφο i. Saymaz του καναλιού Halk TV μέσω του δικηγόρου του, ότι αξιωματούχοι των ΗΑΕ του διεμήνυσαν με αυστηρό τρόπο, να μην δημοσιεύσει άλλα βίντεο στο YouTube που δυσφημούν τον Ερντογάν.

Οι αποκαλύψεις του Πέκερ ήρθαν καθώς η Τουρκία και τα ΗΑΕ προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους, ειδικά μετά την τηλεφωνική κλήση μεταξύ του διάδοχου του Αμπού Ντάμπι Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι περιττό να τονίσουμε ότι για την Ελλάδα και την διπλωματική προσπάθεια προσέγγισης του αραβικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της υπογραφής αμυντικής συνθήκης με τα Εμιράτα, η εξέλιξη αυτή είναι καταστροφική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »