Στο σημείο μεταβαίνει το ΕΚΑΒ αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς στην περιοχή το χιόνι είναι πολύ και η πρόσβαση του ασθενοφόρου δύσκολη
Ανανέωση

Δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας στην χώρα μας. Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Mega ένας 80χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένας 56χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός έξω από το μαντρί του. Πιθανότατα ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή.

Αρχικό κείμενο

Νεκρός εντοπίστηκε ένας κτηνοτρόφος στην Κρήτη έξω από το μαντρί του. Πρόκειται επί της ουσίας για το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», που σαρώνει τη χώρα μας με ανελέητο χιόνι και παγετό. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασθίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ekriti.gr, πρόκειται για έναν 56χρονο άνδρα ο οποίος πιθανότατα υπέστη ανακοπή καρδιάς και σύμφωνα με μαρτυρία ανθρώπου που ήταν μαζί του και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, ο 56χρονος δεν ανέπνεε.

Στο σημείο μετέβη το ΕΚΑΒ, με το πλήρωμα του ασθενοφόρου να διαπιστώνει πως ο άνδρας είναι νεκρός.

Η πρόσβαση του ασθενοφόρο στο σημείο ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς το χιόνι έχει σκεπάσει σχεδόν τα πάντα στην περιοχή και γι’αυτό το λόγο χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να φτάσουν οι διασώστες στο σημείο.

Πολλά τα προβλήματα σε όλη την χώρα

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώνει ότι προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται σήμερα πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στις εξής περιοχές:

Στην Αττική στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »