Mόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά. Έχεις μπει παράνομα στην Ελλάδα; Δεν είσαν καν πρόσφυγας, αλλά παράνομος, καθώς παραβιάζεις εθνικές και διεθνείς συνθήκες; 

Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να διαμαρτυρηθείς ανενόχλητος και να αποκλείσεις δρόμους εν μέσω πανδημίας! Τελικά υπάρχει κράτος; Θα τους συλλάβει κάποιος; 

Η Ελλάδα ”πνίγεται” από τους μετανάστες, καθώς ο Ερντογάν λειτουργεί με σχέδιο και οι πολίτες ασφυκτιούν μετρώντας μεγάλες οικονομικές ζημιές από τον τουρισμό ειδικά στα ελληνικά νησιά! 

Έχουν και απαιτήσεις 

«Είμαστε εκτεθειμένοι στον κορονοϊό» υποστηρίζουν εκατοντάδες Αφρικανοί που από νωρίς σήμερα το πρωί έχουν καταλάβει την είσοδο του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία, σύμφωνα με το site stonhsi.gr

Οι διαδηλωτές διεκδικούν «δικαιοσύνη για όλους» και μετακίνηση τους από το νησί προκειμένου να αποφύγουν την πιθανότητα όπως υποστηρίζουν των επιπτώσεων της διάδοσης του ιού στο χώρο του καταυλισμού κάτι που όπως αναφέρουν «ισοδυναμεί με θάνατο για όλους».

Σοκάρουν τα μηνύματα αλλοδαπών: ”Κάψτε την Ελλάδα!” – Σχέδιο εσωτερικής αποσταθεροποίησης

Η διαδήλωση έρχεται σαν συνέχεια της γνωστοποίησης της μετακίνησης το ερχόμενο Σαββάτο 1500 ατόμων από τη Μόρια που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες, αριθμός που ισοδυναμεί με το 8% του πληθυσμού του καταυλισμού. Που σήμερα ισοδυναμεί με 18.500 περίπου ανθρώπους. 

Δείτε βίντεο: 

Mιλάει και ο Κωνσταντίνου  

Την μετακίνηση των μεταναστών από το ξενοδοχείο στο Κρανίδι σε σπίτια στις πόλεις ζητάει ο Πέτρος Κωνσταντίνου και η ΚΕΕΡΦΑ.
 
Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ: 

”Μία νεαρή γυναίκα 39 ετών πέθανε σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι. 

Η δομή μας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν καθώς υπήρχαν καταγγελίες ότι οι πρόσφυγες είχαν πρόβλημα με την τροφή που τους παρείχε το κέτεριγκ.Αυτές τις μέρες έτρωγαν όλοι μαζί σε τραπεζαρία στη δομή. 

Λέγεται ότι στην δομή δούλευε άτομο που είχε βρεθεί θετικό στον ιό. Εύλογα λοιπόν ερωτηματικά μας απασχολούν. Είχε γίνει έλεγχος στους μετανάστες μετά την ανίχνευση του πρώτου περιστατικού; Είχε οριστεί ιατρική δομή που θα παρακολουθούσε τους πρόσφυγες; Είχαν ενημερωθεί οι ίδιοι ούτως ώστε να ζητήσουν βοήθεια στην περίπτωση που θα παρουσίαζαν συμπτώματα;

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται το τεράστιο πρόβλημα ρατσιστικής αντιμετώπισης και εγκατάλειψης των προσφύγων στα στρατόπεδα αλλά και στις απομακρυσμένες δομές. 

Αποκάλυψη δυτικού ΜΜΕ: ”Η Τουρκία ετοιμάζει σχέδιο άλωσης των νησιών του Αιγαίου-Σε συναγερμό οι Ελληνικές ΕΔ”

Οι πρόσφυγες εμποδίζονται από το να έχουν πρόσβαση σε σχολεία, μονάδες υγείας αλλά και νοσοκομεία. Αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που δίδονται στους πολίτες για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν αλλά και τα βήματα που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που εμφανίζουν συμπτώματα.

Απαιτούμε την άμεση εκκένωση των στρατοπέδων και των απομακρυσμένων δομών, την ενημέρωση των προσφύγων και την άμεση εγκατάστασή τους σε σπίτια στον ιστών των πόλεων.”

Μαζέψτε τους θα λέγαμε εμείς! 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »